utorok, 9. marca 2010

Dal karí


1dal 027



ČO POTREBUJETE:

200ml Toor dal 
1/3 lyžičky mletej kurkumy
soľ
šťava z 1/2 citróna
štipka asafoetida
1 lyžica ghí
1 červená sušená čili paprička
1/4 lyžičky rímskej rasce
3 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno


1dal 016



AKO POSTUPOVAŤ:

Toor dal dáme do hrnca s vodou, pridáme kurkumu a uvaríme domäkka (rozvaríme). 

1dal 001

1dal 002


Keď je toor dal uvarený v druhej panvici zohrejeme ghí, pridáme rímsku rascu a necháme prasknúť. Ďalej pridáme asafoetida a karí lístky a lístky necháme prasknúť.

1dal 005


Potom pridáme čili papričku a minútu restujeme. Nakoniec pridáme cesnak a necháme rozvoniať. Toto vylejeme do uvareného dalu, osolíme, pridáme šťavu z citróna, premiešame a prehrejeme. 

1dal 007


Podávame s ryžou.



1dal 009

2 komentáre: