pondelok, 8. marca 2010

Granadír

granadir




ČO POTREBUJETE:

4 stredné veľké zemiaky; uvaríme v šupke
hrsť cestovín
soľ
1 plochá lyžička sladkej mletej papriky
4-6 strúčikov cesnaku (pridajte si viac, či menej, podľa vašej chuti)
1 lyžička kukuričného škrobu
voda



granadir




AKO POSTUPOVAŤ:

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme troška vychladnúť a ošúpeme. Pokrájame na kocky.

Dáme si variť cestoviny do vody (netreba ju soliť). Domáce cestoviny stačí variť 3 minúty.




Kým sa varia cestoviny, zohrejeme trocha oleja v panvici. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme do mäkka.




Pridáme sladkú mletú papriku...




... a hneď pridáme nakrájané zemiaky a uvarenú cestovinu.




Pridáme soľ a kukuričný škrob rozmiešaný v troche vody; premiešame. Minútku ešte nad ohňom premiešavame, ale opatrne, aby sme zemiaky "nerozbili".




Môžete podávať napríklad s čerstvou šalátovou uhorkou alebo kapustovo-mrkvovým šalátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára