utorok, 30. marca 2010

Sabudana khichdi


V Indii sa toto jedlo považuje za pôstne a varí sa počas festivalov.



11100_1064




ČO POTREBUJETE:
(hrnček má 200ml)

1 a 1/2 hrnčeka Sago perličiek, namočené cez noc v malom množstve vody, len na pokrytie
1 a 1/2 hrnčeka arašidov, opražené a ošúpané
1 stredné veľký zemiak
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/4 lyžičky pálivého mletého čili korenia
štipka cukru
soľ podľa chuti
rastlinný olej
4 ks zelených čili papričiek vcelku
1 lyžička rímskej rasce




AKO POSTUPOVAŤ:
Sago scedíme z vody, v ktorej bolo cez noc namočené.




Pomelieme arašidy na hrubý prášok a pridáme ho k Sago perličkám, spolu s kurkumou, čili korením, soľou, cukrom, premiešame a odložíme. Zemiak nakrájame na kocky.




V panvici rozohrejeme olej a pridáme rímsku rascu. Keď rímska rasca praskne, pridáme zelené čili papričky a karí lístky, lístky nechame prasknúť.




Pridáme zemiaky. Prikryjeme a varíme na miernom ohni, za občasného miešania, kým zemiaky nezmäknú.




Pridáme sago a dobre premiešame. Prilejeme troška vody a varíme na stredne silnom ohni, kým sago nie je priesvitné. Premiešavame, aby sme predišli prilepeniu saga na panvicu.





Môžeme podávať s bielym jogurtom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára