streda, 12. mája 2010

Kuracie stehna zapecene v zemiakovej kasi

Kuracie stehna zapecene v zemiakovej kasi




CO POTREBUJETE:

kuracie stehna
sol
maslo
olej
voda
mlete cierne korenie
zemiaky (podla poctu stravnikov)
1 velka mrkva
1 strucik cesnaku
par zrniek rimskej rasce
Cheddar; nastruhany
1 lyzica sladkej smotany 



AKO POSTUPOVAT:

Kuracie stehna osolime a prudko opecieme na oleji a masle. Podlejeme trochou vody, pridame sosik, korenie a priblizne 40 minut dusime na slabom ohni, prikryte.

Zemiaky osupeme a uvarime v osolenej vode s kminom spolu s ocistenou mrkvou a cesnakom; do makka. (Nevadi ak sa rozvaria).




Uvarene zemiaky roztlacime, pridame maslo, smotanu a nastruhany Eidam a dobre premiesame.


Do vymasteneho pekaca ulozime stehna a na vrch ulozime kasu, prelejeme vypekom zo stehien. Vrch este posypeme trochou syra.







Pecieme v rozohriatej rure na 200 st. priblizne 15 minut, len aby vrch zhnedol (kontrolovat!).

1 komentár: