štvrtok, 27. mája 2010

Paneer mattar

Indicky syr paneer s hraskom je velmi chutny s plackami Chapati alebo maslovym Naanom.


11IMG_2933



CO POTREBUJETE:

1 hrncek (200ml) mrazeneho hrasku
200g Paneeru; nakrajaneho na kocky
2 stredne velke cervene cibule; nakrajane nadrobno
1 vacsia paradajka
1/2 lyzickz struhaneho cesnaku
3/4 lyzicky struhaneho zazvoru
alebo pouzite 1 lyzicku cesnakovo zazvorovej pasty
1/2 lyzicky paliveho chilli korenia
1/3 lyzicky mletej kurkumy
stipka asafoetida
1/2 lyzicky garam masala
15-20ks kesu orechov
1 lyzicka bieleho maku
sol
olej
cerstva koriandrova vnat



11IMG_2931



AKO POSTUPOVAT:

Do hrnca dame zovriet vodu. Pridame mrazeny hrach, ktory v nej dve minuty povarime. Hrniec s hrachom a vodou, v ktorej sa hrach varil odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

11IMG_2915


V hrnci zohrejeme olej, pridame struhany cesnak, zazvor a asafoetidu a na miernom ohni restujeme, aby surova vona trocha zanikla. Potom pridame nadrobno nakrajanu cibulu a restujeme domakka. Casto premiesame.

11IMG_2917

11IMG_2918


Pridame nadrobno nakrajanu paradajku, mletu kurkumu, premiesame a asi 5 minut restujeme na miernom ohni.

11IMG_2920


Potom pridame mlete chilli korenie, garam masala a 2 minutky restujeme. Premiesavame.

11IMG_2921


Pridame uvareny hrach, trocha vody, v ktorej sa hrach varil, sol a privedieme k varu.

11IMG_2922


Medzitym vymixujeme kesu orechy s makom (ktore sme si vopred na pol hodinky namacali) a troskou vody na pastu.

Tuto pastu potom pridame do hrnca s hrachom a premiesame. Na miernom ohni asi 2 minuty varime, premiesavame.

11IMG_2924


Nakoniec pridame Paneer nakrajany na kocky, prehrejeme 1 minutu a odstavime z ohna.

11IMG_2925


Posypeme nasekanou koriandrovou vnatou a podavame s plackami.
11IMG_2926

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára