utorok, 11. mája 2010

Paneer na sposob shahi

Nie je to pravy Shahi Paneer.


Paneer na sposob shahi



CO POTREBUJETE:

200g Paneer
2 stredne velke cervene cibule
2 stredne velke paradajky
3 struciky cesnaku
velka hrst kesu orechov
voda
sol
1 lyzicka Garam masala
1/4 lyzicky paliveho chilli korenia
1 plocha lyzicka cukru
200g sampinonov
olej
maslo
asi 6ks fazulovych strukov
1 vacsia mrkva
hrst mrazeneho hrasku
(dalej sa mozu pouzit zemiaky uvareny v supke, osupane a pokrajane na kocky, zelena paprika a ananas pokrajany na kocky)
mala hrst koriandrovej vnate


Paneer na sposob shahi


AKO POSTUPOVAT:

Mrkvu si ocistime a pokrajame na kolieska. Fazulove struky na koncoch odkrojime a potiahneme, aby sme odstranili nitku. Mrkvu, struky a hrasok povarime 5 minut vo vode a scedime; vodu z nich si odlozime. Odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

Paneer na sposob shahi


V panvici si rozpalime trocha oleja a paneer pokrajany na kocky (alebo na obdlzniky) oprazime dohneda. Vyberieme na tanier a prikryjeme; odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

Paneer na sposob shahi


Sampinony pokrajame na polovice, mensie nechame cele a opecieme na oleji s lyzickou masla; nemiesame ich prilis. Opekame 5-8 minut. Vyberieme na tanier a odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

Paneer na sposob shahi


Cibulu a paradajky si nakrajame na stvrtinky a spolu s cesnakom rozmixujeme na pastu. Kesu orechy namocime v troche vody na pol hodiny a rozmixujeme spolu s vodou na pastu.

Paneer na sposob shahi


Panvicu, kde sme opekali sampinony si znova rozohrejeme, spolu s olejom, ktory nam v nej zostal. Pridame cibulovo-paradajkovu pastu a nechame ju pod pokrievkou na miernom ohni zredukovat.  Pridame kesu pastu, jednu naberacku vody, v ktorej sme varili zeleninu, dobre premiesame a varime pod pokrievkou dalsie 2 minuty.

Paneer na sposob shahi


Pridame uvarenu zeleninu (fazulove struky najprv nakrajajte na male kusky, ak ste ich varili nepokrajane ako ja) a sampinony, premiesame. Pridame garam masala, chilli korenie a cukor, osolime a premiesame. Mozeme to bud nechat take huste alebo pridat este trocha vody, aby to bolo omackovitejsie. Varime 2 minutky. Nakoniec pridame paneer a nasekanu koriandrovu vnat, premiesame, zakryjeme a odstavime z ohna. 10 minut nechame odpocivat.

Paneer na sposob shahi


Podavame s plackami Chapati, Naan, Paratha alebo obycajnym chlebom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára