nedeľa, 23. mája 2010

Zemiakovo-baklazanove kari

Zemiakovo baklazanove kari



CO POTREBUJETE:
(3-4 porcie)

3 mensie zemiaky; okrajany a pokrajany na kocky
3 baby baklazany; pokrajane na mensie kocky nez zemiaky 
2 stredne velke cervene cibule 
2 male paradajky

1/3 lyzicky mletej kurkumy
1/2 lyzicky koriandrovych semien (mozete pouzit aj mlety koriander, ak nemate semienka)
1/2 lyzicky rimskej rasce (pouzila som tmavy - shah jeera) 
olej

asi 150ml vody
100ml kokosoveho mlieka
sol
1 lyzicka garam masala


Zemiakovo baklazanove kari



AKO POSTUPOVAT:

Na oleji poprazime rimsku rascu, kurkumu a koriander. Pridame nakrajanu cibulu a opekame, kym nie je makka. Dalej pridame nakrajanu paradajku a opekame, az kym sa nerozpadava.

Zemiakovo baklazanove kari


Cibulovu zmes nechame trochu vychladnut a rozmixujeme s trochou vody (asi 50ml). Vymixovanu omacku dame naspat do hrnca, pridame nakrajane zemiaky a baklazany. Pridame vodu...

Zemiakovo baklazanove kari


... kokosove mlieko, garam masala, osolime.

Zemiakovo baklazanove kari


Omacku privedieme do varu, ohen zmiernime a zakryte varime domakka. Zemiaky kari pekne zahustia a zostane kremove.

Zemiakovo baklazanove kari


Podavame s dusenou ryzou.



Zemiakovo baklazanove kari


2 komentáre:

  1. Je to opravdu skvělé kari! Přišla jsem na chuť tomu, jak se ve Vašich receptech často napřed jemně osmaží koření na oleji a až poté přidají další suroviny, jídlo je pak krásně provoněné :) Je nějaký důvod, proč se v Indii přidává sůl až nakonec? V Čechách se vždy přidává co nejdříve, protože brambory jsou pak teoreticky "lépe" osolené, než kdyby se to přidalo až pak, neboť mají čas se v té soli povařit. Děkuji za výborné recepty, často se na Váš blog chodím inspirovat :) Marie

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ono je to asi skor moj zvyk s tou solou :) Ale ked robim zemiakove pyre, tiez solim hned. Som rada, ze vam chutilo, dakujem a prajem vsetko dobre v novom roku.

      Odstrániť