nedeľa 20. júna 2010

Opekana ryza so sampinonmi a lobiou

Opekana ryza so sampinonmi a lobiou



CO POTREBUJETE:
(1 hrncek = 200ml)

1 hrncek ryze Basmati
1 stredne velka cervena cibula
2 struciky cesnaku
200g cerstvych sampinonov
mensia hrst suchej fazule Lobia
1 mensia mrkva
1 lyzica ghee
1/2 lyzice tmavej sojovej omacky
1/2 lyzicky tmavej rimskej rasce
1 badyan
2 klinceky
1/3 lyzicky mleteho chilli korenia
1/4 lyzicky mleteho cierneho korenia
sol
voda podla potreby


Opekana ryza so sampinonmi a lobiou



AKO POSTUPOVAT:

Fazulu na noc namocime vo vode. Rano ju scedime a dame varit do novej vody. Uvarime ju domakka, scedime a odlozime bokom do dalsieho pouzitia. Ryzu preplachneme, na pol hodinky namocime, scedime a dalej udusime beznym sposob. Udusenu (nie rozvarenu!) ryzu odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

Opekana ryza so sampinonmi a lobiou


V hrnci zohrejeme ghee. Pridame rimsku rascu, klinceky a badyan. Pockame, kym rasca uvolni vonu. Potom pridame nadrobno nakrajanu cibulu  a cesnak a restujeme domakka.

Opekana ryza so sampinonmi a lobiou


Dalej pridame nadrobno nakrajanu mrkvu a restujeme minutku.Obcas premiesame.

Opekana ryza so sampinonmi a lobiou


Pridame na platky nakarajane sampinony, chilli korenie a sojovu omacku, premiesame. Podlejeme troskou vody, privedieme k varu, zakryjeme a dusime na miernom ohni 8-10 minut.

Opekana ryza so sampinonmi a lobiou


Pridame uvarenu fazulu, mlete cierne korenie, premiesame. Nakoniec pridame uvarenu ryzu, zlahka premiesame, aby sme ryzu nepomagali. 

Opekana ryza so sampinonmi a lobiou

Opekana ryza so sampinonmi a lobiou


Pri servirovani mozeme ozdobit koriandrovou alebo inou vnatou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára