streda, 14. júla 2010

Krevety na cibulke

22IMG_7247



CO POTREBUJETE:

1/2kg cerstvych tigrych kreviet
sol
kukuricny skrob
olej
1 velka cervena cibula
4 struciky cesnaku
1/2 lyzicky cerstveho struhaneho zazvoru
1/3 lyzicky mleteho cierneho korenia
1 a 1/2 lyzice tmavej sojovej omacky
hrst cerstvej koriandrovej vnate
voda, asi 50ml
niekolko podrvenych kesu orechov




22IMG_7246



AKO POSTUPOVAT:

Krevety ocistime, nasolime a nechame odstat 15 minut.

22IMG_7227


Obalime v kukuricnom skrobe.

Olej v panvici rozhorucime. Krevety sa musia silno prazit. Vyprazime do hnedkava v rozpalenom oleji.

22IMG_7230


Vyberieme (najlepsie na savy kuchynsky obrusok) a odlozime bokom.

22IMG_7233


V cistej panvici (woku) zohrejeme trocha oleja. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu, cesnak a zazvor. Restujeme asi 3 minutky, domakka.

22IMG_7234


Teraz treba pracovat rychlo, jeden krok hned za druhym. Pridame sojovu omacku a mlete cierne korenie. Premiesame.

22IMG_7240


Ihned pridame nasekanu koriandrovu vnat, premiesame.

22IMG_7241


Dalej hned pridame troska vody, premiesame a pridame vyprazene krevety. Poriadne premiesame.

22IMG_7242


Wok odstavime z ohna a pridame podrvene kesu orechy. Znova premiesame a mozeme ihned podavat teple ako predjedlo.

22IMG_7244



22IMG_7252


 Inspiracia.

4 komentáre:

  1. Díky moc za tento rcept je fantastickýýýýýý.
    Dneska jsem ho zkoušela a moc se povedl.
    Mimochodem máš krásný blog.(Já miluju indickou kuchyni a skoro nikde na internetu nejsou hezké recepty.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tesim sa, ze chutilo a dakujem za pochvalu :)

      Odstrániť
  2. Vyzerá to dobre,takto som ešte nerobila.Mám ešte jedny krevety v mrazničke tak vyskúšam,Miška tie tvoje čerstvé krevety...no trošku závidím.Manžel má stále naturálie ???
    Zdravím !!!

    OdpovedaťOdstrániť