utorok, 13. júla 2010

Makai Khichdi

Jednoduche jedlo na pripravu, ktore dobre zasyti. Makai znamena kukurica v hindstine.


11100_3856



CO POTREBUJETE:

1 1/4 pohara ryze (1 pohar = 100ml)

ghee alebo olej
stipka asafoetida
2cm x 2cm cerstvy zazvor
2 zelene chilli papricky; odstranit semienka a zilky
sol
hrst cerstvej koriandrovej vnate
1 lyzicka citronovej stavy
1/2 lyzicky kurkumy
1 lyzicka rimskej rasce
1 pohar kukurice (mrazenej alebo v konzerve-scedit)
voda; asi 3 1/2 dcl podla toho, ci mame ryzu radsej trosku rozvarenu, co sa od tohto jedla ocakava, ale kto to nema rad, nemusi nechat ryzu rozvarit




AKO POSTUPOVAT:

Ryzu preplachneme a na pol hodiny namocime.
V hlbsom hrnci zohrejeme ghee (alebo olej) a na slabom ohni oprazime rimsku rascu, kym sa neuvolni vona.

Potom pridame asafoetida,nasekany zazvor a chilli papricky, kurkumu, premiesame a restujeme 2 minutky.

1


Pridame kukuricu a zalejeme ju vodou. Privedieme k varu.

Ked sa voda zacne varit, pridame scedenu ryzu, nasekanu koriandrovu vnat, stavu z citrona a sol, poriadne premiesame, znova privedieme do varu, ked sa zacne varit voda ohen stisime a zakryte dusime, kym ryza nie je hotova. V tomto jedle by mala byt ryza troska rozvarena,ale kto to nema rad, nemusi ju nechat rozvarit.

100_3853



Podavame s akymkolvek oblubenym salatom. Osobne sa mi k jedlu najviac hodi kapustovo - mrkvovy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára