štvrtok, 5. augusta 2010

Kuracie so senovkou greckou

11IMG_4020



CO POTREBUJETE:

3 kuracie stehna s klbom; vykostene
sol
2cm x 2cm cerstvy zazvor
4 mensie struciky cesnaku
1/3 lyzicky susenych listkov senovky greckej (kasuri methi)
voda podla potreby
2 cervene cibule
1 paradajka
1/4 lyzicky mleteho chilli korenia
ghee
70ml kokosoveho mlieka

koreniny na zomletie:
4-5 klincekov
kusok skorice
1plocha lyzicka bieleho maku (khus-khus)
1/2 lyzicky rimskej rasce
1 plocha lyzicka koriandrovych semien



11IMG_4018



AKO POSTUPOVAT:

Vykostene maso pokrajame na rezanceky, nasolime a zmiesame s postruhanym zazvorom a cesnakom. Nechame odlezat, kym si pripravime ostatne.

0


Nachystame si koreniny na zomletie a zomelieme ich v kavovom mlynceku na prasok.

1


Vo woku rozpalime ghee a vlozime zomlete koreniny. Ohen hned zmiernime. Hned ako koreniny uvolnia aromu (co je takmer okamzite) ku koreninam pridame nakrajanu cibulu a restujeme, kym troska nezhnedne.

2


Pridame nakrajanu paradajku a chilli korenie.

3


Cibulovo-korenistu zmes nechame vychladnut a potom rozmixujeme s 50ml vody na pastu.

4


V tom istom woku, kde sme restovali cibulu znova rozpalime troska ghee. (Wok sme neumyvali od restovania korenin a cibule.) Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a opekame, kym nie je priesvitna.

Pridame kuracie maso a medzi prsty susenej senovky greckej. Susena senovka je velmi aromaticka a ma silnu chut, takze jej nesmieme dat vela. Vsetko dobre premiesame a 2 minutky opekame.

5


Pridame cibulovu pastu, premiesame a troska prisolime. Nie vela, solili sme uz maso. Podlejeme vriacou vodou, aby vznikla hustejsia omacka a dusime na slabom ohni, pod pokrievkou, 30 minut.

6


Po 30 minutach pridame kokosove mlieko, premiesame a zakryte dusime este 5 minut.

7


Podavame s dusenou ryzou.



11IMG_4022

2 komentáre:

  1. Vynikajúci recept, veľmi chutil celej rodine. Chýbal mi len biely mak, nabudúce skúsim s ním.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som velmi rada, ze vam chutilo :) Biely mak doda prijemnu orieskovy chut, urcite odporucam :)

      Odstrániť