pondelok 9. augusta 2010

Cestoviny s krevetami

Cestoviny s krevetami



CO POTREBUJETE:

300ml cerstvych kreviet
300ml cestovin
sol
olivovy olej
voda
stipka mleteho cierneho korenia
1 lyzica paradajkoveho sosiku
(alebo akehokolvek ineho paradajkoveho sosiku, ci omacky, kludne kupovaneho; prip. domaci kecup)
100ml sladkej smotany
bazalka (cerstva alebo susena)




AKO POSTUPOVAT:

Krevety premyjeme a nasolime. Cestoviny uvarime podla navodu v osolenej vode s kvapkou olivoveho oleja.

V panvici zohrejeme olivovy olej, vlozime krevety, uvarene penne a paradajkovy sosik. Vsetko dobre premiesame a ohrievame na stredne silnom ohni asi 3 minutky. Pridame mlete cierne korenie a smotanu a premiesame. Pridame bazalku a premiesame. Celkova tepelna uprava cerstvych kreviet je priblizne 5-8 minut (zalezi na ich velkosti).

2 komentáre:

  1. Vyzerá to veľmi zaujímavo. Krevety som ešte nikdy nejedla, bojím sa toho :-D ako aj všetkých morských príšeriek.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Je to biele, makke a za 5 minut uvarene masko. Ja ich vzdy lupem, tiez by som nejedla ako niekto robi v pancieriku a este aj oci to ma :)) ale je rozdiel v chuti medzi cerstvymi a mrazenymi. Tie mrazene su naozaj neni moc dobre.

    OdpovedaťOdstrániť