piatok, 24. septembra 2010

Baklazanove kokosovo - arasidove kari

22pecivko a baklazanovo kokosovo arasidove 061



CO POTREBUJETE:

4-5ks baby baklazanov
olej (napr. arasidovy)
sol
hrst arasidov (nesolenych)
2 lyzice sezamovych semienok (bielych alebo ciernych)
2 susene cervene chilli papriky
duzina z polovice kokosoveho orecha
voda
1 velka cervena cibula 
2 stredne velke paradajky
1/3 lyzicky mletej kurkumy
1/2 lyzicky garam masala
1/2 lyzicky mleteho koriandru
1/2 lyzicky drvenej rimskej rasce 
niekolko kari listkov
hrst nasekanej koriandrovej vnate



22pecivko a baklazanovo kokosovo arasidove 057



AKO POSTUPOVAT:

V panvici zohrejeme olej, zmiernime a dame nan arasidy (nesolene), sezamove semienka a susene cervene chilli papricky. Oprazame na miernom ohni, kym sa neuvolni vona. Nechame vychladnut.

22pecivko a baklazanovo kokosovo arasidove 017


V tej istej panvici (hrnci), kde sme oprazili arasidy so sezamom, oprazime aj nastruhany kokos. Nepridavame uz olej, panvica urcite zostane mastna po prvom oprazani. Panvicu znova zohrejeme a pridame kokos. Ked sa akoby presusi, ohen celkom zmiernime a dalej oprazame pomalicky, za casteho premiesania, aby zhnedol rovnomerne. Potom ho nechame vychladnut.

22pecivko a baklazanovo kokosovo arasidove 019

22pecivko a baklazanovo kokosovo arasidove 026


Oprazene arasidy, sezam a chilli papriky dame do mixera, pridame kokos a asi 100ml vody a vymixujeme na omacku - kari.

22pecivko a baklazanovo kokosovo arasidove 033


Male baklazany pokrajame na kolieska, ulozime na plech, pokvapkame olejom a osolime. Dame piect na 180st. na 15 minut.

22pecivko a baklazanovo kokosovo arasidove 038


Kym sa baklazany pecu..... V hrnci zohrejeme trochu oleja a oprazime domakka nadrobno nakrajanu cibulu.

22pecivko a baklazanovo kokosovo arasidove 036


Pridame nakrajane paradajky, premiesame, na hrniec dame pokrievku a dusime, kym sa takmer nerozpadavaju. Obcas premiesame.


22pecivko a baklazanovo kokosovo arasidove 039


Ked su paradajky makke pridame kurkumu, garam masala, mlety koriander, kari listky a drvenu rimsku rascu.

22pecivko a baklazanovo kokosovo arasidove 041


Pridame kokosovo - arasidovy zaklad, vriacu vodu a premiesame.

22pecivko a baklazanovo kokosovo arasidove 042


Dalej pridame upecene baklazaniky, osolime (vychutname) a privedieme k varu. Ohen zmiernime a varime 5 minut na slabom ohni, zakryte.

22pecivko a baklazanovo kokosovo arasidove 044


Nakoniec pridame nasekanu koriandrovu vnat, zamiesame, odstavime z ohna a prikryte nechame odpocivat 10 minut.

22pecivko a baklazanovo kokosovo arasidove 048



Podavame s dusenou ryzou.

22pecivko a baklazanovo kokosovo arasidove 053

3 komentáre: