streda 29. septembra 2010

Kuracie na sposob Bhuna

Bhuna je sposob pripravy, ked sa maso pridava do korenia, ktore sa poprazilo na vacsom mnozstve oleja a potom sa maso vari vo vlastnej stave bez pridavania vody, cim toto jedlo nema takmer ziadnu omacku. Obycajne byva zaklad jedla kokos, ktory chut zjemni, ale nie je to pravidlom. Iny kraj, iny mrav.


11100_6826



CO POTREBUJETE:

maso z 2 kuracich stehien s klbom; vykostene
3 lyzice oleja
2 stredne velke cibule
sol
1/2 lyzicky struhaneho cesnaku
1/2 lyzicky struhaneho zazvoru
1/2 lyzicky paliveho chilli korenia
1 lyzicka mleteho koriandru
1/2 lyzicky kurkumy
2 stredne velke rajciny
3/4 lyzicky garam masala
hrst koriandrovej vnate; nasekanej




AKO POSTUPOVAT:

Vo woku rozohrejeme olej, vlozime nadrobno nakrajanu cibulu a oprazime domakka. Pridame sol, chilli, koriander a kurkumu. Premiesame.

1



Pridame struhany zazvor a cesnak, premiesame. Pridame nakrajane rajciny a opekame, kym z rajcin nie je takmer pyre, priblizne 5 minut.

2


Potom pridame nakrajane maso, premiesame a zakryte dusime na slabom ohni 20 minut. Obcas premiesame, nepodlievame! Nakoniec pridame garam masala a nasekanu koriandrovu vnat, premiesame, prehrejeme 1-2 minutky, odstavime z ohna a zakryte nechame 10 minut odpocivat.

3


Podavame s dusenou ryzou.

4 komentáre:

  1. Ďaľší vynikajúci recept. Ďakujem, že si sa oň podelila.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mám všetko okrem koriandrovej vňate,nahradím petržlenom,Keď sme mali záhradu koriander som mala,v obchode som nemala šťastie dostať.

    OdpovedaťOdstrániť