...alebo pražené zemiaky v kešu omáčke na spôsob Shahi. Podávame s indickými plackami.
ČO POTREBUJETE:
4 veľké zemiaky
olej
veľká hrsť kešu orechov (nesolených)
voda
1/2 lyžičky čerstvo nastrúhaného zázvoru
1/2 lyžičky čerstvo nastrúhaného cesnaku
1 bobkový list (ázijský)
1/2 lyžičky rímskej rasce
1 veľká červená cibuľa
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky garam masala
1 plná lyžica bieleho nesladeného jogurtu (Dahi)
100ml sladkej smotany
hrsť nasekanej čerstvej koriandrovej vňate
soľ
AKO POSTUPOVAŤ:
Kešu orechy si na 30 minút namočíme vo vode tak, aby boli ponorené.
V hlbokej panvici si rozhorúčime dostatok oleja, aby všetky zemiaky boli v ňom ponorené a opražíme ich dohneda.
Kešu orechy spolu s vodou dáme do mixéra, pridáme cesnakovú a zazvorovú pastu a rozmixujeme na kašu.
Vo woku zohreje troška oleja, oheň zmiernime, pridáme rímsku rascu a boblový list. Rascu necháme prasknúť, aby sa uvoľnila vôňa.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opekáme, kým nezmäkne. Nenecháme ju zhnednúť.
Pridáme kurkumu a garam masala, premiešame.
Pridáme vymixované kešu orechy a dobre premiešame.
Pridáme lyžicu jogurtu a premiešame.
Pridáme smotanu a znova premiešame. Podlejeme trochou (asi 50ml) vody, osolíme a približne 3-5 minút povaríme zakryté na miernom ohni. Občas premiešame.
Pridáme opražené zemiaky a koriandrovú vňať, premiešame, odstavíme z ohňa a zakryté necháme 15 minút odpočívať.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára