pondelok 25. októbra 2010

Cicer v kesu omacke

Cicer v kesu omacke



CO POTREBUJETE:

200ml sucheho ciceru
velka hrst kesu orechov (nesolenych)
voda
1 mala zelena chilli papricka
ghee
sol
1/2 lyzicky mletej kurkumy
1 lyzicka garam masala
2 paradajky

Cicer v kesu omacke



AKO POSTUPOVAT:

Cicer si na noc namocime do vody. V teplom obdobi davam strukoviny vzdy vo vode na noc do chladnicky, inak skysnu. Rano vodu zlejeme a nalejeme novu. Uvarime domakka. Varim ho v tlakovom hrnci, je to rychlejsie.

22cicer v kesu omacke 001


Kesu orechy si namocime v troche vody na 30 minut.

22cicer v kesu omacke 003


Potom ich dame do mixera, pridame niekolko kuskov uvareneho a vychladnuteho cicera, chilli papricku a vodu, v ktorej sa macali kesu orechy. (Miesto vody na namacanie kesu orechov mozete pouzit aj mlieko.) Vsetko rozmixujeme na pastu.

22cicer v kesu omacke 004

22cicer v kesu omacke 006


Cibulu nakrajame nadrobno a poprazime na zohriatom ghee v hlbsej panvici (woku) domakka. Pridame nakrajane paradajky, kurkumu a garam masala, premiesame a pod pokrievkou dusime domakka. Pridame rozmixovanu kesu pastu, podlejeme naberackou vody z uvareneho cicera a premiesame.

Cicer v kesu omacke


Pridame uvareny a scedeny cicer, kokosove mlieko, osolime a nechame prejst varom. Nakoniec pridame nasekanu koriandrovu vnat.

Cicer v kesu omacke


Podavame s plackami Paratha alebo Chapati.


Cicer v kesu omacke

10 komentárov:

  1. vynikajuce (a jednoduche)! mozem iba odporucit.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dakujem, tesim sa, ze chutilo :) Ja tiez lubim najviac jedla s hustymi omackami z kesu orechov. Ak mozem odporucit, skus Paneer butter masala http://ssalonis.blogspot.com/2010/04/paneer-butter-masala.html

    OdpovedaťOdstrániť
  3. na to som uz pozerala, je to v poradi:)))
    a inak jednoduche je to hlavne s cicerom v konzerve...ja nikdy nemam nervy na to, aby som ho uvarila:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ivika, strukoviny, ktore sa varia dlhsie, aby zmakli, varim v tlakovom hrnci. Je to ovela rychlejsie.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak už jsem našla tu další inspiraci na cizrnu..už se mi sbíhají sliny. Naďa

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Velmi jednoduchý a výborný recept. Vďaka vám moja dcérka začala jesť príkrmy. Bežné u nás pripravované alebo kupované príkrmy nechce, keď uvarím indiu dá si celú misku.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Juu to som velmi rada. Posielam bostek malinkej :)

      Odstrániť
  7. Vařím s Vámi už několik let, ale tento recept mi chutná ze všeho nejvíc. :) Právě jsem ho dovařila a vypadá jak z Vaší fotky a chutná fakt skvěle. Díky za výborné recepty, začala jsem podle nich vařit po návratu dvou cest po Indii.

    OdpovedaťOdstrániť