utorok, 26. októbra 2010

Kolienka s kuracim masom a spenatom

Vcera som varila detom kuraci perkelt a kedze masko nelubia, odlozila som ho do chladnicky a im dorobila len omacku a kolienka. Dnes som mala chut na nejake cestoviny so syrom a kuracie masko uvarene v perkelte mi padlo vhod.



Kolienka s kuracim masom a spenatom




SUROVINY:

2 uvarene kuracie stehna aj s klbom
1 vacsia mrkva
1 viazanicka cerstveych spenatovych listov
olej
stipka mleteho cierneho korenia
stipka mleteho muskatoveho orieska
100-150ml sladkej smotany (alebo na kolko sa citite!)
troska vody
sol ak treba (maso sa varilo v osolenom perkelte a syr, ktorym posypeme je tiez slany)
struhany Cheddar na posypanie



POSTUP:

V hlbsej panvici zohrejeme trosku oleja a orestujeme na nom nakrajanu mrkvu do makka. Pridame cierne korenie, muskatovy oriesok, maso, ktore sme obrali z kosti a potrhali na mensie kusky a chvilku poprazime.

Pridame posekany spenat a zalejeme smotanou, nechame prevriet. Nakoniec vmiesame uvarene kolienka a ak treba mozeme dochutit solou.

Rozdelime na taniere a posypeme nastruhanym Cheddarom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára