piatok 2. decembra 2022

Krevety na masle / Garlic butter shrimp




ČO POTREBUJETE:

1 hrnček čerstvých tigrých kreviet

na marinádu:
soľ (ak používate slané maslo, tak do marinády len štipku soli)
1 lyžica šťavy z citróna 
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia 

ďalej:
1 lyžička olivového oleja + 4 kocečky masla 
1 lyžica nastrúhaného cesnaku
petržlenová vňať





AKO POSTUPOVAŤ:

Krevety poriadne očistíme a dáme do misky. Pridáme suroviny na marinádu, premiešame a necháme postáť aspoň 30 minút.

V panvici zohrejeme olej s maslom. Pridáme krevety a 3 minútky opekáme na stredne silnom až silnom ohni. 



Potom ich posunieme na kraj a pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, necháme ho rozvoňať. Premiešame a opekáme na stredne silnom ohni ďalších 5 minút, podľa veľkosti kreviet. 

Hotové krevety posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou (ja mám len sušenú, čerstvá je určite lepšia).



Podávame s hriankou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára