pondelok, 4. októbra 2010

Kuracie maso s ananasom

Tento recept som si raz poznacila z nejakej internetovej stranky a dlho som sa nan odhodlavala nie len kvoli tomu, ze je to maso v kombinacii s ananasom, ale aj preto, ze dalsou sladkou surovinou tu je med. Dnes som sa konecne odhodlala skusit tuto zvlastnost a urcite to vobec nelutujem. Vynikajuce!



11100_7245



CO POTREBUJETE:

3 kuracie stehna aj s klbom; vykostene
sol
1/2 lyzicky mleteho cierneho korenia
1 lyzicka suseneho tymianu
1 plechovka ananasu (mala som 439g plechovku s 20% cukrovym syrupom, ale kludne postaci aj mensia plechovicka na toto mnozstvo masa)
1 lyzica kukuricneho skrobu
1 lyzica Dijonskej horcice
1 lyzica medu (urcite nabuduce skusim miesto medu jaggery)
1/2 lyzicky cesnakovej pasty (alebo cerstvy struhany cesnak)
olej




AKO POSTUPOVAT:

Maso ocistime, nakrajame na kocky, osolime, ochutime tymianom a ciernym korenim, premiesame a nechame chvilku odlezat.

1


Plechovku ananasu otvorime, vyberieme kolieska ananasu a pokrajame na mensie kusky. Stavu z plechovky si prelejeme do misky.
K stave primiesame kukuricny skrob, med, cesnakovu pastu (alebo cesnak) a horcicu. Vsetko dobre premiesame.

2


Vo woku rozohrejeme olej a opecieme na silnom ohni na nom kuracie maso, zo vsetkych stran. Zakryjeme a dusime 15-20 minut, bez podlievania. Obcas premiesame. Potom maso vyberieme do misky a do stavy, ktora vo woku zostala vlejeme ananasovu stavu. Privedieme do varu, ohen zmiernime a varime 2 minutky. Miesame. Potom do ananasovej stavy vlozime udusene maso, premiesame. Nakoniec vlozime nakrajany ananas, prehrejeme 1 minutku, premiesame a odstavime z ohna. Podavame s dusenou ryzou.
Ak chcete "zabit dve muchy jednou ranou", do masa pridajte nakoniec len par kuskov ananasu (prilis vela ananasu nie je velmi chutne), vyborna chut stale zostava v stave a ostatny ananas mozete pouzit do kolaca.
3

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára