pondelok, 1. novembra 2010

Paneer Paratha

Paneer Paratha



CO POTREBUJETE:

na cesto:
150g muky Atta alebo Maida (muka porovnatelna s hladkou 00) 
sol
1/2 lyzice ghee 
voda podla potreby

napln:
rozdrobeny Paneer
(mozete to skusit aj s tvarohom alebo syrom Feta)
1/3 lyzicky Tandoori masala
(alebo Garam masala)
troska nasekanej koriandrovej vnate

ghee na potieranie placiek pocas pecenia


Paneer Paratha



AKO POSTUPOVAT:

Do misky dame muku, sol, senovku grecku, ghee a vdu pridavame podla potreby. Vymiesime nelepive cesto, aby nebolo prilis tuhe. Nechame ho aspon pol hodiny odlezat. (Ak pripravujete plnene parathy, najlepsie sa pracuje s cestom, ak ho nechate v dobre uzavretej nadobe cez noc v chladnicke. Zaroven mate menej prace rano, ak si chcete urobit placky na ranajky.)

V mensej miske zmiesame rozdrobeny paneer, nasekanu koriandrovu vnat a tandoori masala.

Paneer Paratha


Cesto rozdelime na 4 gulocky. Postupne kazdu gulocku najprv obalime v muke, oklepeme a rozvalkame na placku. Na placku ulozime napln. Prstami kraje spojime tak, ze plnka je zabalena do mieska. Dobre uzavrety miesok medzi dlanami stlacime, znova obalime v muke a oklepeme. Rozvalkame na tenku placku a dame na horucu panvicu. Ohen zmiernime asi na stredne silny. Najprv opekame z jednej strany nasucho. Ked je placka z jednej strany trochu upecena, obratime ju a potrieme troskou olej a opekame do hneda. Potom znova obratime a potrieme troskou oleja aj druhu stranu. Opekame, kym nie je hotova. 

Paneer Paratha


Podavame teple. V Indii sa taketo placky pripravuju na ranajky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára