štvrtok, 27. januára 2011

Cviklová nátierka

IMG_6082


SUROVINY:

1 stredne veľká surová cvikla
voda

3 natvrdo uvarené vajcia
2 lyžice majolky
1 lyžička horčice
soľ
mleté čierne korenie


IMG_6087



POSTUP:

Cviklu umyjeme, vložíme do tlakového hrnca a zalejeme vodou tak, aby bola ponorená. Stačí variť 15 minút od natlakovania hrnca. Po uvarení necháme samovoľne tlak z hrnca uniknúť (neotvárať nasilu!!). Potom cviklu vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnutú ošúpeme a konce odkrojíme. Vychladnutú, ošúpanú cviklu postrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme uvarené a ošúpané vajíčka,  postrúhané. Pridáme horčicu a majolku a dobre vymiešame. Nakoniec dochutíme soľou (ak treba) a čiernym korením, premiešame a môžeme natrieť na chlieb. K nátierke sa hodí aj nakrájaná cibuľa.

8 komentárov:

  1. Vyzerá super. Otestujem čoskoro ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Odpovede
    1. Kludne bielym nesladenym jogurtom. Robila som ju aj s nim a bola dobra.

      Odstrániť
    2. je dobré dať do toho aj nejaké korenie alebo stačí čistý biely jogurt?

      Odstrániť