utorok 18. januára 2011

Scones

Je to anglicke pecivo, ktore moze byt pripravene bud na sladko alebo na slano a vacsinou sa podava na ranajky alebo k poobednemu anglickemu caju so smotanou. Mozu sa do nich pridat hrozienka, ribezle, datle, ci syr, slanina a cibula. Do cesta miesto drozdia ide prasok do peciva. Toto pecivo vlastne moze byt nazyvane aj kolacom....neviem sa rozhodnut.


Scones



CO POTREBUJETE:
 (Objem hrnceka, ktory som pouzila pri merani surovin je 200ml.)

2 hrnceky hladkej muky (pouzila som Maida)
1/2 lyzicky soli (nie kopcito, skor plocha polovica)
3 lyzice cukru
1 plocha lyzicka prasku do peciva
5 lyzic nesoleneho zmaknuteho (nie roztopeneho) masla
1 hrncek hustej smotany



AKO POSTUPOVAT:

Do mise preosejeme muku, pridame cukor, sol a prasok do peciva a dobre premiesame prstami. Pridame zmaknute maslo a smotanu a vypracujeme cesto, aby vsetko spolu pekne drzalo. Poprasime ho mukou, aby sa nam nelepilo na ruky pri dalsej praci s nim.

Cesto polozime na plech a dlanami ho roztlacime na asi 2-3cm hrubu placku (nevalkat!).

Placku rozrezeme na 8 rovnakych trojuholnikov, ktory posunieme trosku dalej od seba.

Kazdy trojuholnik potrieme troska smotanou a troska poprasime praskovym cukrom (naozaj len malicko). Ruru predohrejeme na 220st. a pecieme prvych 10 minut na 220 st. Potom ruru zmiernime na 180st.-200st. a dopecieme asi 25 minut dohneda. Teplotu rury si treba nastavit podla toho ako vam pecie bezne buchty.

Scones

3 komentáre:

  1. Miska, scones som este nerobila...hmmm, uvazujem nad tým.Inak kari som minule robila zeleninové podla teba s kokosovým mliekom ale obchod kam som chcela ist nakúpit zrusili, tak som si garam masala vyrobila podla tvojho návodu ;-).Bolo to mnam, dakujeeeeeeeeeem.paaaa

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Slavka, som rada, ze ti posluzil aj recept na Garam masala :)

    OdpovedaťOdstrániť