streda 16. marca 2011

Ryza s rimskou rascou (Jeera rice)

Tuto aromaticku ryzu mozete podavat ako prilohu k vegetarianskemu kari alebo aj ako samostatne jedlo.



1jeera rice a falafel 024



CO POTREBUJETE:

(Hrncek, ktory som pouzila ako odmerku pre suroviny ma 280ml.)
1 hrncek Basmati ryze
2 lyzice ghee
1 lyzicka rimskej rasce
1 a 1/2 lyzice kesu orechov (nesolenych)
1/4 lyzicky mleteho cierneho korenia
1 bobkovy list
10 klincekov
kusok skorice
stipka krystaloveho cukru
1 a 3/4 hrnceka vody
sol


1jeera rice a falafel 020



AKO POSTUPOVAT:

Ryzu preplachneme a namocime na 30 minut vo vode, potom scedime.

V hrnci zohrejeme ghee, pridame kesu orechy a na miernom ohni opecieme do hneda. Vyberieme a odlozime bokom.

1jeera rice a falafel 009


Do toho isteho ghee pridame rimsku rascu a bobkovy list a pockame, kym rimska rasca uvolni vonu.

1jeera rice a falafel 010


Pridame scedenu ryzu a opekame do slabucko hneda. Miesame.

1jeera rice a falafel 012


Pridame klinceky, skoricu a mlete cierne korenie, premiesame.

1jeera rice a falafel 013


Zalejeme 1 a 3/4 hrncekom vody, osolime, premiesame, privedieme do varu, prikryjeme a ryzu varime, kym sa voda neodpari a ryza je na skus hotova.

1jeera rice a falafel 014


Ryzu rozdelime na taniere (do misiek) a ozdobime opecenymi kesu orechami.

2 komentáre:

  1. No vidím,že si musím zase pozrieť tvoju kucharku...

    http://static8.depositphotos.com/1007989/858/i/450/depositphotos_8587097-Okay-smiley.jpg

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pozri Bozulka a vyskusaj. Budem rada, ak ti bude chutit. Daj vediet :)

      Odstrániť