Vadam - indicke "lupienky"

Neviem, ci je to zname aj na severe Indie, ale tu na juhu, ked zacnu horucavy, obcas vidievam indicke zeny sediet na streche, vedla seba rozprestrene platno a lyzickou robia male kopky, ktore rozotru na male, okruhle placky.



vadam 001




Potom placky nechaju susit 1-3 dni na slnku, kym nie su priesvitne.



vadam 002




Vysusene skladuju v plechovych uzavretych nadobach a ked potrebuju, niekolko kuskov odoberu a vyprazia v oleji. Pripomina mi to nieco ako lupienky, len ked sa oprazia, tak napucia a nezostanu take tenucke.

Cesto moze byt z ryzovej muky alebo zo saga, ine druhy nepoznam. No a co to vlastne je? Vola sa to Vadam. Ja to nerobievam, ale nasla som pre vas celkom dobry blogovy prispevok, kde opisuje pripravu Deepa (indka), ktora pochadza z juhu (Chennai).

Komentáre

Zverejnenie komentára