sobota 18. júna 2011

Hummus


Hummus



CO POTREBUJETE:
(hrncek, ktory som pouzila ako odmerku ma 200ml)

1 hrncek uvareneho ciceru (varila som ho den vopred v tlakovom hrnci)
2 lyzice olivoveho oleja
4 struciky cesnaku
2 lyzice citronovej stavy
1 lyzica tahini
(ak nemate tahini, rozmixujte hrst nesolenych kesu orechov s vodou na pastu a pouzite miesto tahini, je to vyborne!)
sol
voda podla potreby


Hummus



AKO POSTUPOVAT:

Cicer mozete pouzit bud z konzervy alebo si suseny cicer namocte na noc. Druhy den scedit, vymenit vodu a uvarit v tlakovom hrnci do makka.

Cicer



Predvareny cicer dame do mixera, pridame osupane struciky cesnaku. Pridame stavu z citrona...

Hummus


... olivovy olej, tahini, troska soli a pre zaciatok asi 50ml vody. Vsetko vymixujeme. Ak sa vam hummus zda prilis husty pridajte vodu, ale len po lyzickach, nie vela naraz a znova vymixujte.

Hummus


Vymixovany hummus dame do misky, urobim priehlbinku, do ktorej nalejeme troska olivoveho oleja tesne pred podavanim.


Podavame napr. s Pita chlebom.



Hummus



18 komentárov:

  1. Miška, teda ty ideš ako rýchlik. Ja to nestíham prečítať, nieto ešte kuchtiť. Hummus mám veľmi rada, tahini dokúpim a podľa tvojho receptu vyskúšam, dúfam, že tentokrát mi vyjde, taký aký mám rada :).

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nikdy som pravy Hummus a vobec ziaden Hummus pred tym nejedla, takze neviem ako to ma chutit. Tato verzia nam chutila, aj ked sme to jedli s Naanom, lebo Pita uz sa mi nechcela robit.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ...včera som tiež mixoval hummus :-) pridal som ešte kúsok petržlenovej vňate... vyzerá a chutí výborne.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mas pravdu, mala by tam ist aj petrzlenova vnat, ale u nas cerstvu nedostat a susenu som nechcela davat, tak bolo bez nej :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. mnaaaaaaaaaaaaaam Miska, par dni tu nie som a ty si pridala tolko uzasnych novych receptov :) hummus podla teba urcite vyskusam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dakujem Lubka :) Kopla do mna muza a nalada, tak som varila co ma napadlo :) U nas sa to poje, lebo vzdy varim len trochu, aby sa to v chladnicke zbytocne neskladovalo. Budem rada, ak skusis.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Miska, hummus aj ja velmi mozem, od istej doby si ho doma vyrabam pravidelne, aj ked taky "nepravy", nedavam tahini, ale husty biely jogurt, a je to vyyborne. kopec cesnaku a rimskeho kminu - mnam, len si musim vzdy rozmysliet, kam sa chystam a kde budem otravovat ludi cesnakovym oparom :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. @Evicka myslim, ze dnes uz si kazdy Hummus robi podla svojho a nie len z cicera...sice uz to neni ta klasika, ale stale je to dobre. Jogurt je tiez dobra volba miesto tahini....inak cicer+tahini, hummus by som asi nejedla ak by som planovala ist niekam, kde nie su zachody ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. keď som zbadala na Vareche, že indické jedlo, hneď som sem šla :-) a hneď som hľadala toto. Boli sme v jednej piešťanskej čajovni a toto ma tam zaujalo. Mali sme to s arabským chlebom. Odvtedy som hľadala pastu tahini a márne. priznám sa, že sa mi ju nechcelo na nete hľadať :-/ tu je vlastnoručne vyrobená, paráda. a chlieb je tu tiež. už sa len do toho pustiť

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj ja dúfam. že sa vydarí :-) mimochodom, moja polovička je z MY :-)

      Odstrániť
  10. Určitě vyzkouším pastu z kešu oříšků, zatím jsem tahini nahrazovala burákovým máslem, taky si ho doma mixuju sama, nekupuji.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nam to s tou kesu pastou chuti viac ako s tahini :) S burakmi som este nerobila, dobry napad.

      Odstrániť
  11. Miska, isto vodu a nie ten vyvar priadvame?!

    OdpovedaťOdstrániť