streda, 13. júla 2011

Kuracie so spenatom v arasidovej omacke

Kuracie so spenatom v arasidovej omacke



CO POTREBUJETE:

4 kuracie stehna s klbom; vykostene a pokrajane na "kocky"
5 stredne velkych strucikov cesnaku; nakrajane nadrobno
mlete cierne korenie
sol

maslo + troska oleja

1 velku cervenu cibulu
2 stredne velke rajciny
200ml nesolenych arasidov
1 zelena chilli papricka; odstranit semienka

voda podla potreby
troska suseneho tymianu
1 viazanicka cerstvych spenatovych listov; trocha pokrajat, ale nie nasekat nadrobno



Kuracie so spenatom v arasidovej omacke



AKO POSTUPOVAT:

Na suchej panvici opecieme arasidy a nechame vychladnut.




Z vychladnutych odstranime supky.




Nakrajane maso dame do misky, pridame sol, mlete cierne korenie a nakrajane cesnaky. Premiesame a odlozime na 30 minut do chladnicky.




Potom v panvici roztopime lyzicu masla na troske oleja (olej je tam nato, aby maslo nepriharalo) a kuracie masko opekame na silnom ohni, kym sa nezatiahne. Opecene odlozime bokom.




Do mixera dame olupane arasidy, nakrajanu cibulu, nakrajane rajciny. . .




. . . a vymixujeme na hladke pyre. Pridame chilli papricku a znova vymixujeme.




Vymixovane pyre dame naspat do hrnca, pridame trocha vriacej vody a privedieme do varu. Ohen zmiernime a prikryte varime 5 minut. Obcas premiesame, lebo pyre rychlo hustne, tak treba kontrolovat, ci netreba znova pridat trocha vody.




Potom pridame opecene maso . . .




. . . tymian a dobre premiesame. Privedieme znova do varu, ohen zmiernime a prikryte varime 10-15 minut.




Nakoniec pridame nakrajane spenatove listy, 1-2 minuty prehrejeme a odstavime z ohna. Nechame prikryte odpocivat 10 minut a mozeme podavat s dusenou ryzou.

3 komentáre:

  1. super, všetky tvoje orieškové omáčky sú výborné...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. A netreba ani smotanu na hustu dobru omacku :) (aj ked, ja rada aj smotanove).

    OdpovedaťOdstrániť