pondelok 29. augusta 2011

Koki

Tieto placky sa casto pripravuju na ranajky v rodine mojho manzela. Su ako ochutene chapati a podavaju sa bud samotne alebo si k nim mozete dat lyzicku bieleho jogurtu, ci vase oblubene catni.



koki




CO POTREBUJETE (na 11ks):
(hrncek, ktory som pouzila ako odmerku ma 200ml)

2 hrnceky muky Atta (celozrnna muka)
sol
1 lyzica ghee
voda

1 velka cervena cibula
hrst koriandrovej vnate
1 lyzicka rimskej rasce
1 lyzicka feniklovych semien

ghee na opekanie placiek



koki



AKO POSTUPOVAT:

Do mixera na koreniny vlozime nadrobno nakrajanu cibulu, koriandrovu vnat, ktoru sme si tiez nakrajali vopred, feniklove semena, rimsku rascu a chvilocku pomixujeme. Nerozmixujte to na celkom hladku zmes.

Koki


Do misky dame muku, sol a pridame rozmixovanu zmes. Prstami ju zapracujeme do muky. Pridame lyzicu ghee a troska vody a vypracujeme pevne cesto. Vodu pridavajte po troskach postupne. Cesto potom troska poprasime mukou, nechame lezat v miske, ktoru zakryjeme cistou kuchynskou utierkou a na 30 minut nechame odlezat.

Koki


Potom si cesto rozdelime na rovnake casti a vymodelujeme v dlaniach gulocky.

Koki


Dame si zohriat panvicu. Ked na nu budeme placky klast, musi byt poriadne horuca. Az ked sa z panvice zacne dymit, ohen trocha zmiernime.

Postupne pracujeme s kazdou gulockou zvlast. Vezmeme ju do dlani a lahko stlacime. Obalime v muke a polozime na pracovnu dosku. Vyvalkame gulatu placku. Nesmie byt taka tenucka ako na chapati, ale ani nie prilis hruba, aby sa dobre prepiekla.

Koki


Placku polozime na zohriatu panvicu. Chvilocku opekame a otocime na druhu stranu.

Koki


Placku potrieme ghee a hned otocime. Stranu, ktoru sme potreli ghee opekame dohneda...

Koki


... potom znova otocime a dopecieme druhu stranu.


Hotove placky ukladame do cistej kuchynskej utierky alebo hned podavame.



Moja asistentka :)

koki


3 komentáre:

  1. Miška,ty mi ale robíš v túto neskorú nočnú hodinu chute :).Jááj, tak by som si dala, vyzerajú na zahryznutie.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hello,


    We bumped into your blog and we really liked it - great recipes YUM YUM.
    We would like to add it to the Petitchef.com.

    We would be delighted if you could add your blog to Petitchef so that our users can, as us,
    enjoy your recipes.

    Petitchef is a french based Cooking recipes Portal. Several hundred Blogs are already members
    and benefit from their exposure on Petitchef.com.

    To add your site to the Petitchef family you can use http://en.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form or just go to Petitchef.com and click on "Add your site"

    Best regards,

    Vincent
    petitchef.com

    OdpovedaťOdstrániť