sobota, 13. augusta 2011

Tondli masala (Tondli s kokosom)

22IMG_9551



CO POTREBUJETE:

(hrncek, ktory som pouzila ako odmerku ma 280ml)

1 a pol hrnceka tondli; nakrajane na tenke kolieska
1/4 lyzicky horcicneho semienka
1/3 lyzicky kurkumy
niekolko kari listockov
olej
1/2 lyzicky nastruhaneho jaggery
sol
1/4 lyzicky tamarindovej pasty

opiect nasucho - masala:
1/2 hrnceka cerstveho struhaneho kokosu
1 lyzicka mleteho koriandru
1 lyzicka urad dal
1 susena cervena chilli papricka



22IMG_9545



AKO POSTUPOVAT:

Tondli si nakrajame na tenke kolieska.

Najprv si na suchej panvici opecieme vsetky suroviny, ktore som uviedla, ze treba opiect nasucho. Opekame ich, kym neuvolnia vonu a kokos troska nezmeni farbu. Nechame ich ochladnut a rozmixujeme spolu s jaggery, tamarindovou pastou a troskou soli. Nepridavame vodu.

22IMG_9528


1
Romzixovanu masala odlozime do misky.

V panvici zohrejeme trocha oleja a pridame horcicne semienka, ktore nechame prasknut. Ked zacnu praskat, ohen zmiernime.

22IMG_9534


Pridame stipku kurkumy, nakrajane tindora a zakryte dusime 10 minut. Obcas ich treba premiesat.

22IMG_9536


Potom pridame masala, ktore sme si vopred pripravili a dobre premiesame. Pridame kari listky a dusime dalsich 3-5 minut. Premiesavame obcas. Ak treba dochutime solou a premiesame

22IMG_9539


Mozete podavat s plackami alebo s dusenou ryzou a kari, ktoreho zakladom nie je kokos, ci kokosove mlieko.


22IMG_9548

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára