streda 14. septembra 2011

Lachha Paratha

Mame este 9 dni do odletu do Mumbai...teda ak dnesok uz nepocitam, uz len 8 dni :) Uz som nemala v plane pridavat nove recepty, ale dnes som sa rozhodla, ze urobim tieto placky a viem, ze sa budu pozdavat aj vam. Tak teda este jeden recept pred odchodom....bude posledny? Neviem :))


Lachha paratha




CO POTREBUJETE (na 7ks):

400ml muky Maida
sol
1 lyzicka cukru
2 lyzice Ghee
50-80ml vlaznej vody
extra ghee na potieranie


Lachha paratha



AKO POSTUPOVAT:

Do misky si dame muku, cukor a sol a zamiesame. Pridame ghee a prsatmi ho zapracujeme do muky, aby zhrudkovatela. Postupne pridavame vodu a zapracovavame do cesta. Nepridajte naraz vsetku, uvidite kolko jej muka bude potrebovat. Vypracujeme pevne, elasticke, nelepive cesto, ktore necham v miske pod kuchynskou utierkou 15 minut odpocivat. Odpocinute cesto rozdelime na rovnako velke gulocky. Postupne pracujeme s kazdou gulockou zvlast.

Lachha paratha


Pracovnu dosku troska potrieme s ghee a gulocku rozvalkame na velmi tenucku placku. Taku tenucku, aby bola az priesvitna. (Tvarom sa netrapte!) Potom ju celu potrieme znova s ghee, ktorym nesetrime.

Lachha paratha


Potretu placku zacneme skladat do harmoniky.

Lachha paratha


Placku zlozenu do harmoniky tak ako lezi stocime do slimacika a odlozime bokom. Takto si pripravte vsetky placky.

Lachha paratha


Ked mame placky v slimacikoch, dame si rozohriat panvicu. Ked je poriadne horuca, ohen zmiernime na stredne silny. Vezmeme jedneho slimacika a vyvalkame placku. Placku polozime na zohriatu panvicu a pol minutky opekame. Potom ju prevratime, potrieme troska s ghee a chvilku opekame. Znova obratime a chvilocku opekame. Takto ju este niekolkokrat obratime, az kym nie je z oboch stran pekne dohneda.

Lachha paratha


Podavame teple, napr. s roznymi subzi.

5 komentárov:

  1. perfektné... teším sa na ďalšie recepty a želám šťastnú cestu :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. dalsie super placocky! Miska, urcite este nieco pridas pred odletom, som o tom presvedcena ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. No... tak, aby ste mali co citat :)) este dnes marinujem kuriatko, tak posledny recept asi dnes alebo zajtra :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. presne takto sme robievali chapati v Nairobi:)

    OdpovedaťOdstrániť