pondelok, 21. novembra 2011

Plnene baby baklazaniky




plnene baby baklazaniky



CO POTREBUJETE:

ja som pouzila 6ks baby baklazanikov
olej
1/2 lyzicky horcicneho semienka
1 lyzicka Urad dal
asi 10ks kari listkov
2 mensie cervene cibule; nakrajane nadrobno

na masala:
olej
1 plna lyzicka koriandrovych semien
3 lyzicky Channa dal (bengal gram)
1 susena cervena chilli papricka (pouzila som dve a po odlezani, to dost palilo ;)

asi 15ks kari listockov
1/2 lyzicky rimskeho kminu



AKO POSTUPOVAT:

Najprv si pripravime masala, ktorou budeme plnit baklazaniky. V panvici zohrejeme olej a pridame vsetky prisady na masala. Na silnom ohni ich oprazame, kym kari listocky neprasknu a korenie musi uvolnit svoju vonu. Nenechajte ich zhoriet!




Vychladnute korenie pomelieme na prasok.




Baklazaniky rozkrojime na stvrtky tak, aby ich stopka drzala spolu.




Naplnime ich masala kolko sa da. Bude to vypadavat, ale popasujte sa s tym trosku :)




Do hrnca dame vodu a privedieme do varu. Potom na spodny hrniec polozime parak s dierkami v dne (ak taky nemate skuste to urobit v parnom hrnci alebo ako ked robite parene buchty na platne). Do paraka vlozime baklazany, hrniec prikryjeme a parime 10 minut na silnom ohni.




Zatial si v druhom hrnci zohrejeme olej a pridame horcicne semienko, urad dal a kari listky.




Nechame ich prasknut a pridame nadrobno nakrajanu cibulu. Restujeme, kym cibula nie je priesvitna.




Nakoniec uparene baklazany prelozime do orestovanej cibule, premiesame a chvilocku prehrejeme.




Podavame s indickymi plackami.

5 komentárov:

  1. baklazan patri medzi moju oblubenu zeleninu! na baby baklazany som este nenarazila v obchode ;( tieto vyzeraju prudko jedlo, aj ked som teraz prave dojedla, urcite by som nemala problem jeden zjest, mozno aj dva ;)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Recept vypadá báječně, jen 2 nedostatky pro ty, co by ho chtěli uvařit v Čechách či na Slovensku. Baby baklažány jsem tu v životě neviděla a kari listky bohužel také ne, sušené jsou zcela bez vůně. Je to rozdíl, když se
    kari lístky při vaření vynechají?? Zatím jsem prostě recepty s kari lístky nezkoušela vařit.
    Olga

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Skuste bez kari listkov. Chut bude ina, ale za skusku to stoji. Myslim, ze to pojde aj s velkym baklazanaom, len ho treba pozdlzne viackrat narezat a naplnit. Miesto kari listockov mozete napriklad ked budete oprazat cibulku potom do nej vhodit (uz ale neprazit) nasekanu petrzlenovu vnat alebo inu vnat, ktoru lubite.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mnaaaaaaaaaaam, ale len tie baby baklazány u nás tazko dostat, este popozerám alebo skúsim s velkymi co to spravi :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. jeej, tak toto nie len že vyzerá veľmi chutne, ale aj milo :)) super!

    OdpovedaťOdstrániť