streda, 23. novembra 2011

Vyprazany karfiol s dusenou paprikou



vyprazany karfiol s dusenou paprikou


CO POTREBUJETE:

1 maly karfiol
kukuricny skrob na obalovanie
sol
1 plnna lyzicka tandoori masala
1 zelenu papriku
2 vacsie cervene cibule, nakrajane na pasiky
1/2 lyzicky cesnakovo-zazvorovej pasty
1 lyzica sojovej omacky
1/2 lyzicky cukru
1 vacsia paradajka; pokrajana nadrobno
olej na vyprazanie karfiola
trosk aolej na oprazenie cibule
troska vody na podliatie



AKO POSTUPOVAT:


Karfiol rozoberieme na ruzicky. V miske zmiesame kukuricny skrob, sol a tandoori masala. V panvici zohrejeme olej. Karfiolove ruzicky postupne obalime v kukukricnom skrobe a dame vyprazit na stredne silnom ohni do zlatohneda. Vyprazeny karfiol si odloziime bokom.




Cibulu poprazime na troche oleja do sklovita. Pridame cesnakovo-zazvorovu pastu a minutku prehrejeme.




Pridame nakrajanu papriku a paradajku a dve minuty na miernom ohni premiesavame.

Pridame lyzicu sojovej omacky, cukor a trocha soli (solili sme uz karfiol), pridame karfiol a dobre premiesame. Podlejeme troskou vody a zakryte varime na miernom ohni 8-10 minut.

1 komentár:

  1. tieto tvoje recepty sú perfektné :-) najčastejšie robíme pečený karfiol podľa teba, je super...

    OdpovedaťOdstrániť