streda, 11. januára 2012

Kari zo zlteho hrasku

IMG_7503



CO POTREBUJETE:

200ml suseneho zlteho hrachu
voda na jeho uvarenie

olej
1 lyzicka koriandrovych semien
1 lyzicka bieleho maku (khus khus)
1/2 lyzicky tmavej rimskej rasce
2 velke cervene cibule
1 zelena chilli papricka
1 paradajka
200ml kokosoveho mlieka
sol
1 lyzicka garam masala

na zaverecne Tadka:
1/2 lyzice ghee
kari listocky
1/3 lyzicky cernuchy (kalonji)


IMG_7499



AKO POSTUPOVAT:

Hrach na noc namocime vo vode. Rano ho scedime a vodu vymenime. Uvarime v tlakovom hrnci do makka.

IMG_7488


V panvici zohrejem trochu oleja. Pridame rimsku rascu, koriandrove semienka a biely mak. Restujeme, kym neuvolnia vonu. (Je to chvilka.)

IMG_7471


Potom pridame na polkolieska nakrajanu cibulu a nadrobno nakrajanu chilli papricku. Restujeme domakka.

IMG_7474


Pridame nakrajanu paradajku a restujeme, kym paradajka nezmakne. Odstavime panvicu z ohna a vsetko nechame vychladnut.

IMG_7477


Potom vsetku zmes dame do mixera, prilejeme kokosove mlieko a vymixujeme na hustu omacku, ktoru dame naspat do hrnca.

IMG_7492

6


Pridame uvareny hrach a sol. Kari privedieme do varu. Ked zacne vriet, ohen zmiernime. Pridame garam masala a premiesame. 2 minuty na miernom ohni povarime.

IMG_7495


Kym sa kari vari, pripravime si Tadka. V mensom hrnci zohrejeme ghee. Pridame cernuchu a kari listocky. Listocky nechame vypukat v horucom ghee.

Potom ich vylejeme do kari.

9


Naberackou odoberieme trocha kari a vylejem do hrnca, kde sme robili Tadka. Kari v nom rozlejeme, aby "pozbieralo" vsetky chute, ktore sa uvolnili do horuceho ghee a znova vsetko vylejeme do hrnca s kari. Premiesame, odstavime z ohna a zakryte nechame dalsich 15 minut odpocivat.

10



Podavame s dusenou ryzou.

2 komentáre: