utorok, 17. januára 2012

Vajickova korma

Vajickova korma




CO POTREBUJETE:

4ks 6-minutove vajicka 

na masala:
1 plocha lyzicka rimskej rasce
1 plocha lyzicka feniklovych semien
1 zeleny kardamom
6-8 ks gulateho cierneho korenia
1 lyzicka koriandrovych semien

1/2 lyzicky kasmirskeho chilli korenia
1/3 lyzicky kurkumy

dalej potrebujeme:
1/2 lyzice ghee
1/2 lyzicky horcicnych semien
8-10 kari listockov
2 lyzice mletych mandli
200ml kokosoveho mlieka
1/2 lyzicky cesnakovo zazvorovej pasty
pasta z 1 cervenej velkej cibule a 1 paradajky (oboje rozmixovat spolu)
sol


Vajickova korma




AKO POSTUPOVAT:

Najskor si uvarime vajicka natvrdo. Nechame vychladnut, osupeme a odlozime bokom.

Dalej si vyrobime vlastnu koreniacu zmes - masala. Panvicu nasucho zohrejeme a pridame vsetky koreniny, ktore su uvedene v zozname surovin "na masala". (Pouzite len cele korenia, ak mate uz zomlete, pridajte ich az vtedy, ked pridavate mletu kurkumu a mlete chilli korenie. Na panvici sa vzdy zohrievaju len cele koreniny. Je vzdy lepsie si aj kupovat cele koreniny a pomliet ich tesne pred pouzitim. Zachovaju si tak svoju aromu, chut a kvalitu.) Koreniny opekame na miernom ohni, kym neuvolnia aromu. Potom ich presypeme do mixera alebo maziarika a nechame troska vychladnut.


Ku koreniu do mixera alebo maziarika pridame mletu kurkumu a mlete kasmirske chilli korenie. Koreniacu zmes poriadne pomelieme.

Mozete ju pouzit aj do marinad! Ja jej hovori Korma masala.

Cibulu a paradajku pokrajame na mensie kusky a vlozime do mixera. Pridame 1 lyzicu vody a rozmixujeme na pastu. Odlozime bokom.

Vajickova korma


V hrnci zohrejeme ghee. Pridame horcicne semienka a kari listocky, ktore nechame na miernom ohni vypraskat. (pozor na oci! prska to). Pridame cibulovo-paradajkovu pastu a na stredne slnom ohni povarime 5-8 minut. Obcas premiesame. Pridame cesnakovo-zazvorovu pastu a minutu na miernom ohni prehrievame. Premiesame. Pridame mlete mandle a na miernom ohni premiesavame 2-3 minuty. Pridame vyrobenu masala a premiesame.

Vajickova korma


Prilejeme kokosove mlieko a poriadne premiesame. Privedieme do varu a ohen znova zmiernime. Osolime a 1 minutky na miernom ohni povarime, obcas premiesame.

Vajickova korma


Vajicka prerezeme na polovice a kazdu polovicu troska posypeme korenim. Hrniec odstavime z ohna, vlozime vajicka a zlahka ich premiesame s omackou.

Vajickova korma



Ku korme je najlepsi Naan.


Vajickova korma

7 komentárov:

  1. Vetsinou vajicka natvrdo moc nemusim, ale takhle upravena vypadaji i pro me dost zajimave :) Dala bych si i ted vecer :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. dakujem kocky :) omacka kazdej kormy je paradna, je jedno ci maso, ci vajce....dobry maslovy naan k tomu a este by som aj tanier potom vylizala :P

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dnes jsem tento recept uvaril presne podle instrukci a dopadlo to fantasticky - vyborne! Jenom jsem obcas v pocatecni fazi prileval trosku vodu, smes byla dost sucha.Pridal jsem jedno vejce navic a bylo to akorat na obed pro 2.Diky!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. my sme sa hned inspirovali, vsetky suroviny boli doma, takze my sme dnes taniere veru vylizali ;) dakujeme za inspiraciu. uzasne bolo.

    OdpovedaťOdstrániť