štvrtok, 23. februára 2012

Zemiaky v kokosovom mlieku (Kerala styl)

Zemiaky v kokosovom mlieku (Kerala styl)




CO POTREBUJETE:

4 velke zemiaky
2 velke cervene cibule
olej
3 klinceky
kusok skorice
1 bobkovy list
1 zelenu chilli papricku
1 lyzicku cesnakovo-zazvorovej pasty
1/2 lyzicky mleteho cierneho korenia
sol
200ml kokosoveho mlieka
50ml vody


Zemiaky v kokosovom mlieku (Kerala styl)




AKO POSTUPOVAT:

V hlbsej panvici zohrejeme olej. Zemiaky osupeme, pokrajame na kocky a osusime. Ked je olej dost horuci, zemiaky vlozime a na silnom ohni oprazime do zlatista. Odlozime bokom. Ak chcete jedlo dietnejsie, pokrajane zemiaky uvarte (nerozvarte).
V druhej panvici zohrejeme asi 2 lyzice oleja. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a smazime na miernom ohni, kym nie je priesvitna.
Potom pridame cesnakovo-zazvorovu pastu, bobkovy list, chilli papricku (neprerezala som ju na polovicu ako je pisane v povodnom recepte, len som do nej urobila nozom 3 male zarezy; ak chcete vyraznejsiu pikantnu chut jedla prerezte chilli papricku pozdlzne a semienka neodstranujte, inak je jedlo sladsej chuti vdaka kokosovemu mlieku), sol, mlete cierne korenie, skoricu a klinceky. Vsetko restujeme 1 minutu.


Pridame kokosove mlieko a vodu a premiesame.
Zmes privedieme do varu, vlozime osmazene zemiacky, ohen zmiernime, panvicu prikryjeme. Varime 5-8 minut domakka.
Vysledne jedlo ma dostatok hustejses stavy, takze ho mozete podavat s indickymi plackami.


Zemiaky v kokosovom mlieku (Kerala styl)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára