piatok 23. marca 2012

Popovers alebo Yorkshirsky puding

Yorkshirsky puding sa v Anglicku podava ako priloha k roznym omackam, cize asi ako u nas parena knedla.


Yorkshirsky puding, Popovers



CO POTREBUJETE (na 6ks):
(hrncek, ktory som pouzila ako odmerku ma 250ml)

1 cele vajce + 1 bielok
1/2 hrnceka mlieka
1/2 hrnceka hladkej muky (maida)
sol
1 lyzica ghee alebo makkeho masla

roztopene maslo alebo ghee na vytretie formy


Yorkshirsky puding, Popovers



AKO POSTUPOVAT:

Do misky dame vsetky suroviny na cesto a mixerom poriadne vymiesame - vyslahame.

Formu na mafiny vytrieme poriadne maslom alebo ghee a dame na 2 minuty do rury, predohrejeme na 220st. Cesto naberackou rychlo vylejeme do formy na mafiny; kazdu jamku vyplnime do 3/4. A ihned dame popovers piect na 190st, na 25 minut alebo kym nie su pekne zlatiske. Ruru pocas pecenia nesmieme otvorit, aby nam pekne nabehli a neklesli.

Yorkshirsky puding, Popovers

1 komentár:

  1. Ty vypadaji super :) Vyzkousim, az nebudu vedet, co za prilohu :)

    OdpovedaťOdstrániť