utorok, 10. apríla 2012

Cuketove Lasagne

Sice bez masa, ale nie dietne. Ale ake dobre!!




cuketove lazane



CO POTREBUJETE:

6 platov lazani (pouzila som od Del Monte, ale mam dobru skusenost aj od Barila - nepredvarat!)

olivovy olej
1 cervena cibula; pokrajana nadrobno
7ks strucikov cesnaku; pokrajane nadrobno
1/2 cervenej papriky; pokrajana nadrobno
3ks paradajok; pokrajane nadrobno
troska vody na podliatie; asi 50ml
1/2 vacsej cukety; nastruhana najemno
sol
susena bazalka
mlete cierne korenie

besamel:
1 plna lyzica masla (pouzila som slane)
1 plna lyzica hladkej muky (pouzila som Maida)
mlieko podla potreby na vymiesanie kremoveho besamelu

syr na struhanie (mam najradsej Cheddar)



cuketove lazane



AKO POSTUPOVAT:

Vo woku zohrejeme olivovy olej. Pridame cibulu a poprazime do makka. Pridame nadrobno nakrajany cesnak a cervenu papriku, premiesame. Pridame nadrobno nakrajane paradajky a zakryte na miernom ohni dusime do makka. Ak sa nam stava vydusila prevazne, pridajte troska vody. Ja som pridala priblizne 50ml. Pridame nastruhanu cuketu a premiesame.




Ihned osolime, pridame bazalku a mlete cierne korenie, premiesame a odstavime z ohna.




Uvarime si besamel.

Do formy na spodok ulozime 2 platy lazani. Dame vrstvu cuketovej zmesy, zalejeme trochou besamelu a dame trocha nastruhaneho syra. Znova dame vrstvu lazani a pokracujeme ako pred tym.




Najvrchnejsia vrstva su platy lazani.




Tie polejeme zvysnou stavou z cuketovej zmesy, polejeme besamelom a vrch posypeme nastruhanym syrom.


Pecieme na 180st. 30-35 minut.

5 komentárov:

  1. mmmmm...to vyzera fantasticky! mnam, uz sa tesim na cuketovu sezonu a skusim tento tvoj receptik :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ...vymyslela si to perfektne, muselo to byť výborné...niekedy určite spravím podľa teba. Dávam ti 110 bodov zo 100 :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak hned bych si je dala, vypadaji super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Zuzka, neviem ci si ty odstranila komentar alebo blogger nieco pokaslal. Mne prisiel na e-mail a mas pravdu. Moze byt, ze na vrch dat omacku, aby vrchne lasagne neboli suche a zhorene. Ja davam dost besamelu, cize pokryju cele lasagne, aby pri peceni neoschli a nezhoreli. Ale aj tvoj sposob je vyborny. Dakujem, som rada, ze si recept skusila a ze chutilo :)

      Odstrániť