pondelok 30. apríla 2012

Kokosovo - mandlove kari s paneerom, sampinonmi a hraskom

Kokosovo - mandlove kari s paneerom, sampinonmi a hraskom




CO POTREBUJETE:

2 vacsie cervene cibule
kusok cerstveho zazvoru
olej
1/2 lyzicky tmavej rimskej rasce
1/4 luyzicky mletej kurkumy
21ks mandli (neosupanych)
200ml vody
sol

1/2 lyzicky mleteho koriandru
1/2 lyzicky kasmirskeho chilli korenia
3/4 lyzicky garam masala
3/4 lyzicky senovky greckej - susenych listkov
200 ml kokosoveho mlieka

200g Paneeru
200g sampinonov
150ml hrasku
koriandrova vnat cerstva


Kokosovo - mandlove kari s paneerom, sampinonmi a hraskom




AKO POSTUPOVAT:

Mandle opecieme na panvici nasucho a nechame vychladnut.

Kokosovo - mandlove kari s paneerom, sampinonmi a hraskom


V hlbsom hrnci zohrejeme olej a ohen zmiernime. Pridame rimsku rascu a kurkumu a nechame rozvinut vonu.

Kokosovo - mandlove kari s paneerom, sampinonmi a hraskom


Pridame cibule pokrajane na polkolieska a nakrajany zazvor, restujeme domakka.

Kokosovo - mandlove kari s paneerom, sampinonmi a hraskom



Cibulovu zmes dame do mixer, pridame mandle a rozmixujeme, ak treba, pridame 100ml vody do mixera.

Kokosovo - mandlove kari s paneerom, sampinonmi a hraskom



Zmes vratime do hrnca. Ak ste pridali 100ml vody do mixera, do hrnca pridajte uz len 100 nl. Ak ste mixovali bez vody, pridajte do hrnca 200ml vody. Zaklad na kari privedieme k varu a ohen zmiernime. Pridame kasmirske chilli korenie, garam masala, mlety koriander, senovku grecku a sol premiesame.

Kokosovo - mandlove kari s paneerom, sampinonmi a hraskom


Pridame kokosove mlieko a premiesame. Pridame hrasok (cerstvy alebo mrazeny), nakrajane sampinony a kari privedieme zasa k varu. Ohen zmiernime, hrniec zakryjeme a kari varime 8 minut na mierno.

Kokosovo - mandlove kari s paneerom, sampinonmi a hraskom


Po 8 minutach pridame nakrajany paneer a 2 minutky povarime odokryte na miernom ohni.

Kokosovo - mandlove kari s paneerom, sampinonmi a hraskom



Nakoniec pridame nakrajanu koriandrovu vnat, premiesame a hrniec odstavime z ohna.

Kokosovo - mandlove kari s paneerom, sampinonmi a hraskom



Kari nechame odlezat este dalsich 10 minut a mozeme podavat s dusenou ryzou.

Kokosovo - mandlove kari s paneerom, sampinonmi a hraskom

5 komentárov:

  1. ...zajtra mám dostať čerstvý ovčí syr a toto kari s ním spravím..perfektne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. úúúzasneeee. este nikdy som nevarila s kokosovym mliekom, je na čase vyskúšať, možno aj s týmto receptom, vyzera to lakavo ;) pekný deň Miska

    OdpovedaťOdstrániť
  3. vyborne Miska, ako vzdy, uz som davno nevarila Indiu, teraz skor Thajsko, ale urobila si mi chutky veru .) a tato kombinacia co si dala - jedna radost!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Před týdnem jsem kari uvařila a... mňam :)! Moc díky za recept! Marie

    OdpovedaťOdstrániť
  5. A ja moc dakujem za odskusanie receptu a som velmi rada, ze vam chutilo :)

    OdpovedaťOdstrániť