streda, 18. apríla 2012

Pečené baby zemiačky s hubami

Dnes poobede mali všetci chuť na niečo na zahryznutie. Chlieb som upečený nemala, pohrabala som sa trošku v chladničke a dala dokopy takúto "jednohubku", ktorú nakoniec všetci chválili :)


1pecene zemiacky 012



ČO POTREBUJETE:

baby zemiačky
šampiňóny (čerstvé)
soľ
sušené oregano
sušená petržlenová vňať
sladká mletá paprika
olivový olej


1pecene zemiacky 017




AKO POSTUPOVAŤ:

Zemiaky kefkou očistíme (nešúpeme), pokrájame na polovičky alebo štvrtky a dáme na plech. Šampiňóny očistíme, pokrájame na plátky a pridáme k zemiakom. Osolíme, poprášime oreganom, petržlenovou vňaťou a troška s mletou sladkou paprikou. Polejeme olivovým olejom a premiešame. Rúru predohrejeme na 200st. a pečieme 30 minút.

1pecene zemiacky 005



Pár obrázkov z poobednej prechádzky..... synovec z Mumbai prišiel k nám na prázdniny.


beach2 013

beach2 020

beach2 079

13 komentárov:

  1. nádherné fotky a lákavé jedlo, také pečené by som mohla jesť každý deň a ešte kde sú šampiňóny, mňam :-))...to more je krásne! :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Je to velmi dobre, dokonca aj synovec, co je zvyknute na stiplavejsie jedla chvalil a povedal, ze toto bolo jedlo dna :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Miška, tak toto si dám zajtra na obed...to mi sadne k mojej strave. Už sa tešíím :-).

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Miška, tak som si pochutila :-). Doteraz ma nenapadla kombinácia zemiaky a huby :-D. Dík za inšpiráciu, určite si to budem robiť častejšie.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Miluju pecene brambory, takze to vazne muselo byt skvele :) A mas nadherne fotky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Och vypadá to krásně!!! určitě vyzkouším:))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. recept vypadá krásně, není to Goa?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie nie, je to vychodne pobrezie Indie. Konkretne pri meste Nellore, stat Andhra Pradesh.

      Odstrániť