štvrtok, 10. mája 2012

Kuracie kari s paneerom





CO POTREBUJETE:

2 kuracie prsia
1/3 lyzicky kurkumy
1/2 lyzicky mleteho chilli korenia

olej
1 lyzicka koriandrovych semien
10-12 semien senovky greckej (fenugreek)
1/2 lyzicky cesnakovo-zazvorovej pasty (mozete pouzit cerstvy cesnak aj zazvor)
1/2 lyzicky tmaveho rimskeho kminu (shah jeera)
200ml vody

2 vacsie cervene cibule
1 stredne velka paradajka
3 lyzice nesolenych kesu orieskov

niekolko kari listockov
sol
1 plocha lyzicka garam masala
1 plocha lyzicka susenych listkov senovky greckej
200g Paneeru
50ml kokosoveho mlieka




AKO POSTUPOVAT:

Kuracie prsia ocistime a pokrajame na kocky. Dame do misky, pridame kurkumu a chilli korenie, premiesame a nechame odlezat v chladnicke do dalsieho pouzitia.




V hrci zohrejeme olej, pridame koriandrove semena, rimsky kmin, semena senovky greckej a nechame rozvonat. Dalej pridame cesnakovo-zazvorovu pastu a minutku na miernom ohni poprazime.
Pridame na polkolieska nakrajanu cibulu a na mensie kusky nakrajanu paradajku a restujeme na miernom ohni do makka.




Ked sa paradajky takmer rozpadavaju pridame kesu oriesky a restujeme na silnom ohni asi 2-3 minuty, za obcasneho premiesania (davajte pozor, aby cibula nezhnedla).




Zmes nechame trocha vychladnut a potom s 200ml vody rozmixujeme na hustu omacku. Tu si odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

Vezmeme ten isty hrniec, kde sme restovali cibulu. Neumyvame ho, pridame len trocha oleja a znova zohrejeme. Pridame kari listocky a nechame ich rozvonat.
Pridame kuracie kusky a orestujeme tak, aby sa maso zatiahlo. Osolime.




Pridame omacku, ktoru sme si pred tym vymixovali z restovanej cibule, paradajky a korenin. Premiesame a privedieme do varu. Ohen zmiernime.
Pridame garam masala a listocky senovky greckej a znova premiesame. Hrniec zakryjeme a na miernom ohni povarime 15-20 minut.




Potom pridame nakrajany paneer, kokosove mlieko a povarime na miernom ohni 2-3 minuty.



Podavame s Naanom a nakrajanou cerstvou zeleninou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára