pondelok, 21. mája 2012

Pulao s jarnou cibulkou

1



CO POTREBUJETE:

(hrncek, ktory som pouzila ma 250ml)

1 hrncek ryze Basmati
2 lyzice ghee
1/2 lyzice tmavej rimskej rasce (shah jeera)
5 vacsich strucikov cesnaku
1 viazanicku jarnych cibuliek
1/2 lyzicky garam masala
sol
1 a pol hrnceka vody
1 lyzicku stavy z citrona


2




AKO POSTUPOVAT:

V hrnci zohrejeme ghee. Pridame rimsku rascu a chvilocku poprazime, kym troska nezmeni farbu a uvolni vonu. Pridame nadrobno nakrajany cesnak a cibulkovu cast jarnych cibuliek, ktoru sme nakrajali nadrobno. Na miernom ohni poprazime asi 2 minuty.

3



Potom pridame ryzu, ktoru sme si pred tym namocili na 30 minut, preplachli vodou a scedili. Premiesame. Zalejeme vodou, osolime, pridame garam masala a privedieme do varu.

4



Ohen zmiernime, hrniec zakryjeme a ryzu varime 10 minut. Po 10 minutach je uz ryza makka. Hrniec odstavime z ohna, pridame stavu z citrona a jarnu cibulku - zelenu cast a premiesame. Hrniec zakryjeme a pulao nechame 10 minut odlezat.

5



Mozeme podavat s vyprazenymi papadmi.



Inspirovala som sa receptom od Sanjeev Kapoor.

4 komentáre:

  1. One of my favourite rice dish is pulao..love the preparation.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyzerá to krásne, určite aj chutí, Ty dokážeš z mála vyčarovať úžasné dielka

    OdpovedaťOdstrániť