utorok, 19. júna 2012

Paprikovo - sampinonovo - arasidova masala

paprikovo sampinonovo arasidova masala 022



CO POTREBUJETE:

100ml arasidov nesolenych
2 lyzicky koriandrovych semien
1 lyzicka bieleko maku (khus-khus)
1/2 lyzicky cernuchy (kalonji)

olej
kari listocky
1 cervena cibula
1/4 lyzicky kurkumy

1 zelena paprika
1 zlta paprika
200g sampinonov
sol
troska vody na podliatie
1/2-3/4 lyzicky kasmirskeho chilli korenia
(ak chcete mozete pouzit nakoniec cerstvu koriandrovu vnat, za hrst)


paprikovo sampinonovo arasidova masala 018



AKO POSTUPOVAT:

Ako prve si na suchej panvici opecieme do hnedkava arasidy a odlozime bokom.

Potom na tej istej panvici na sucho opecieme koriandrove semena, biely mak a cernuchu. Na miernom ohni, aby rozvinuli svoju chut a vonu.

1



Opecene arasidy a koreniny dame do mlynceka (alebo maziara) a pomelieme na prasok (masala). Odlozime ho bokom do dalsieho pouzitia.

2



V panvici zohrejeme asi 2 lyzice oleja. Pridame kari listocky, ktore nechame na miernom ohni prasknut. Potom pridame kurkumu.

Dalej pridame nadrobno nakrajanu cibulu a poprazime ju do makka.

3



Pridame nakrajane papriky a sampinony, osolime, podlejeme troskou vody, pridame mlete kasmirske chilli korenie a zakryte varime na miernom ohni priblizne 10 minut. Obcas mozeme premiesat.

4



Potom pridame masala, premiesame, zakryjeme a podusime dalsich 5 minut.

5



Nakoniec odlozime panvicu z ohna a ak pouzijeme koriandrovu vnat, teraz ju pridame nasekanu, premiesame, hrniec zakryjeme a nechame postat 10 minut.

Podavame s oblubenymi indickymi plackami, napr.: Chapati, Paratha...

1 komentár:

  1. to musela byť úžasná vôňa a aj chuťovo výborné, krásny recept a aj fotky, ako vždy! :-)

    OdpovedaťOdstrániť