nedeľa, 10. júna 2012

Shahi Paneer

Posledne dva dni mame akusi pochmurnu oblohu. Vsade sa na nas mracia sedive oblaky, ale teplota prilis neklesla. Fuka horuci vietor a s nedostatkom slnecnych lucov akosi ubuda aj nalada.

A ako inak sa clovek moze potesit, ak nie dobrym jedlom? Paneer je u nas oblubeny, hlavne u deti a ak ho skombinujete s kesu orechami, vzdy z toho bude dobre jedlo. Slovko "shahi" v nazve receptu znamena vo volnom preklade nieco ako "kralovsky". Recept je od sefkuchara Umang Datta.


Shahi Paneer



CO POTREBUJETE:

400g Paneeru
olej
250ml kesu orechov
250ml mlieka, na namocenie kesu orechov
1 velka cervena cibula
1 plna lyzicka rimskej rasce
1 plna lyzicka koriandrovych semien
1 plnsia lysicka cesnakovo - zazvorovej pasty
(alebo pouzite cerstvy cesnak aj zazvor)
1 zelena chilli papricka
2 vacsie paradajky, rozmixovane na pyre
2 lyzicky garam masala
sol
asi 100ml vody
2 plne lyzice sladkej smotany


Shahi Paneer



AKO POSTUPOVAT:

Kesu orechy namocime na noc do mlieka. Rano ich rozmixujeme na hladku kasu.

Shahi paneer


Paneer nakrajame na kocky a na troche oleja, na silnom ohni poprazime dohnedkava. Odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

Shahi Paneer


Rimsku rascu a koriandrove semienka podrvime a odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

Shahi Paneer


V hlbsej panvici zohrejeme asi 2 lyzice oleja. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a na stredne silnom ohni poprazime do hnedkava. Ked zacne hnednut pridame cesnakovo - zazvorovu pastu, nadrobno nakrajanu chilli papricku a restujeme 2 minuty. Premiesavame.
Potom pridame rozmixovane paradajky (rozmixujte ich bez vody). Varime na miernom ohni asi 10 minut. Obcas premiesame.
Dalej pridame podrvenu rimsku rascu a koriandrove semienka (ak mate kupene rovno mlete korenia, pridajte mlete z kazdeho po 1 lyzicke), garam masala a dobre premiesame. Pridame nastruhany palmovy cukor.

Shahi Paneer


Pridame kasu z kesu orechov a privedieme do varu. Ohen opat zmiernime. Pridame sol, vodu a premiesame.

Pridame oprazeny paneer a na miernom ohni asi 2 minutky varime odokryte. Obcas premiesame. Potom pridame smotanu, premiesame a zakryte varime dalsich 5 minut na miernom ohni. Obcas premiesame.

Shahi Paneer



Hotove jedlo mozete podavat s maslovym Naanom alebo inymi vasimi oblubenymi indickymi plackami.


Shahi Paneer

2 komentáre:

  1. tieto Tvoje recepty ma úplne fascinujú, Miška! musí to byť úžasne voňavé a plné chutí :)

    OdpovedaťOdstrániť