sobota, 23. júna 2012

Vlockovo - celozrnno - zemiakove placky

Slniecko svieti, je krasna nedela a "ja su tak scasna"! :) Posledne obdobie prinieslo zopar pozitivnych zmien. Od vcera planujem a balim drobnosti, ktore presuniem postupne do nasho noveho byvania v meste.... :)


placky 010




CO POTREBUJETE (priblizne mnozstva):

100ml zomletych ovsenych vlociek
200ml celozrnnej muky (Atta)
sol
1/2 lyzicky rimskeho kminu
1 lyzica olivoveho oleja
1 vacsi zemiak; uvareny v supke, ochladnuty a nastruhany najemno
vlazna voda podla potreby

ak chcete, hotove placky si mozete potreit maslom alebo ghee




AKO POSTUPOVAT:

Zo surovin si urobime nelepive cesto. Nie prilis tuhe. Nechame ho odlezat asi 1 hodinu v miske, ktoru zakryjeme cistou kuchynskou utierkou.

placky 003



Potom si cesto rozdelime na rovnako velke gulocky. Kazdu gulocku v dlaniach splostime a obalime v muke. Vyvalkame tenku placku.

placky 006



Panvicu si poriadne zohrejeme, ohen zmiernime na strednu silu a placky postupne opecieme do hneda. Obraciame vzdy po par sekundach, aby sa pekne rovnomerne prepiekli. Obratime niekolkokrat, kym nie su opecene.

placky 009



Hotove placky ukladame do cistej bavlnenej utierky. Ja som k nim podavala Baklazanovu bharta.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára