nedeľa, 12. augusta 2012

Vermicelli Pulao

Vermicelli pulao je velmi jednoduche pripravit. V Indii sa podava zvycajne na ranajky, ale aj ako poobedny snack pre deti. Je to tzv. "comfort food" a ja ho rada robim aj ked prsi. Inak je vhodne aj pre deti, ked su chore a nechce sa im papat.

Dnes nam po dlhej dobe burka vycistila vzduch a tak som sa rozhodla, ze detom na poobedie pripravim prave toto pulao. Mozete donho pridat akukolvek zeleninu (fazulove struky, cukrovy hrasok, mrkvu, karfiol, uvareny zemiak...).


IMG_6645




CO POTREBUJETE:

200ml vermicelli
niekolko kesu orechov (tie si zvlast opecte dohneda na troche oleja)
3/4 hrnceka (150ml) nadrobno nakrajanej zeleniny; ja som pouzila mrazeny hrasok a kukuricu a cerstvu mrkvu
1 lyzica ghee; na oprazenie vermicelli

1 lyzica oleja
niekolko kari listockov
1/2 lyzicky tmavej rimskej rasce
1 cervena cibula; pokrajana nadrobno
3 struciky cesnaku; pokrajane nadrobno
sol
1/2 lyzicky garam masala
citronova stava
200ml vody
cerstva koriandrova vnat


IMG_6649



AKO POSTUPOVAT:

Nachystame si zeleninu a vermicelli.

1



V hlbsej panvici si zohrejeme lyzicu ghee. Pridame vermicelli a na silnom ohni opecieme dohneda. Treba pri tom stat a premiesavat, pretoze sa zacnu opekat rychlo a lahko zhoria. Trva to chvilku. Oprazene vermicelli odlozime na tanierik. Nenechame ich na panvici, pretoze by sa dalej prazili a zhoreli by.

2



Na druhej panvici zohrejeme 1 lyzicu olej a oprazime do hneda kesu orechy. Odlozime bokom do dalsieho pouzitia. Do tej istej panvice, ak treba pridame troska oleja a zohrejeme. Pridame rimsku rascu a kari listocky a nechame ich prasknut. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnak a na miernejsom ohni poprazime do makka.

3



Pridame zeleninu a asi 2-3 minutky na slabsom ohni opekame. Obcas premiesame. Dalej pridame sol, troska citronovej stavy (asi pol lyzicky), garam masala a dobre premiesame.

4



Vsetko zalejeme vodou a privedieme k varu. Hned ako sa voda zacne varit, pridame oprazene vermicelli. Premiesame, hrniec zakryjeme a na miernom ohni varime 5-6 minut. Pocas varenia hrniec neodokryvame.

5



Potom hrniec odokryjeme, pulao premiesame a odstavime z ohna. Pridame nadrobno nakrajanu koriandrovu vnat a premiesame.

6



Podavame ihned ozdobene oprazenymi kesu orechami.

2 komentáre:

  1. je to výborné, vcera vyhladovaná z práce som "zbaštila" plný kotol :) yummi

    OdpovedaťOdstrániť