piatok, 2. novembra 2012

Besan Uthappam

Dnes som robila vyborne, dietne ranajkove placky. Cesto si mozete pripravit aj den vopred (vecer) a uskladnit v dobre uzavretej miske, v chladnicke cez noc. Muku besan mozete skusit nahradit hraskou a placky mozete podavat napriklad s chutney alebo cerstvo nakrajanou zeleninou. Moja mladsia dcera ma rada k roznym ranajkovym plackam granatove jablko :).



sanabka papa 003





besan uthappam 022



CO POTREBUJETE (na 5ks):

200ml cicerovej muky Besan
200ml instantnych ovsenych vlociek
sol
225ml vody
1 lyzicka lanovych semienok

1/2 lyzice olivoveho oleja (mozete pouzit ghee, vtedy nezaradujeme do delenej stravy)
1/3 lyzicky cernuchy (kalonji); miesto nej mozete pouzit rimsku rascu
1 stredne velka cervena cibula; nakrajana nadrobno
1 stredne velka paradajka; pokrajana nadrobno
1/4 lyzicky kurkumy mletej
1/3 lyzicky chilli korenia
hrst cerstvej koriandrovej vnate



besan uthappam 028



AKO POSTUPOVAT:

Do misky dame muku a vlocky. Pridame sol a premiesame. Pridame vodu a vymiesame cesticko.

1


Pridame lanove semienka a premiesame.

4


V mensom hrnci zohrejeme olivovy olej (alebo ghee). Pridame cernuchu a chvilocku poprazime na miernom ohni, aby uvolnila svoju chut. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a chvilku restuje.

2


Pridame nadrobno nakrajanu paradajku, kurkumu a chilli korenie a restujeme vsetko domakka.

3


Tuto zmes pridame do cesta a zamiesame. Nakoniec pridame nasekanu cerstvu koriandrovu vnat a dobre premiesame.

5


Panvicu rozhorucime. Ked je dost horuca ohen celkom zmiernime. Naberackou do stredu panvice dame cesto a oblou stranou naberacky ho na panvici rozotrieme na tenku placku. Na okraje placky nakvapkame trosicku olivoveho oleja. Placku opekame pomaly z oboch stran.

6

17 komentárov:

  1. Moc krásný recept!!! Úplná exotika představa takovéhle snídaně ;-) (Právě snídám celozrnný rohlík s máslem a sýrem =D )
    Kamila

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Placky vyzeraju uzasne, ale tvoja dcerka je uplne nadherna !

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Placky vypadají náramně lákavě. Ostatně stejně jako všechny tvoje indické recepty :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vypadá moc a moch chutně, mňam...:))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. krásny a lákavý recept a nádherná princeznička, tie očká krásne :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ahoj, aky je rozdiel medzi normalnymi a instantnymi vlockami? dakujem za odpoved :) Petra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bezne vlocky musia prejst varom, instantne staci zaliat vriacou vodou alebo mliekom.

      Odstrániť
    2. A inak myslim si, ze sa nic nestane, ak pouzijes tie bezne.

      Odstrániť
    3. Dakujem za odpoved :) Uvidim, dnes sa na ne chystam :)

      Odstrániť
  8. Posielam pozdrav c Canady. Velmi rada varim a pacia sa mi tvoje recepty. Mas krasne deticky. Prajem tebe aj tvojej rodinke vela uspechov. Adriana Kitchener, Ontario Canada

    OdpovedaťOdstrániť