štvrtok, 1. novembra 2012

Dusena zelenina s masala z kari listkov

zelenina s kari masala 017



CO POTREBUJETE:

1/2 lyzice olivoveho oleja ( u nas momentalne dietne; mozete pouzit ghee)
1/2 lyzicky tmavej rimskej rasce (shah jeera)
1/4 lyzicky cernuchy (kalonji)
2 vacsie cervene cibule
4 struciky cesnaku
1/4 lyzicky mletej kurkumy
3 plne lyzicky masala s kari listkov
3 male paradajky
1 zelena paprika
200ml mrazeneho hrasku
voda podla potreby
sol



zelenina s kari masala 009



AKO POSTUPOVAT:

V hlbsej panvici zohrejeme olej. Pridame rimsku rascu a cernuchu. Nechame ich chvilocku oprazit a rozvonat.

Dalej pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnak a restujeme na miernom ohni domakka.

Pridame mletu kurkumu a masala z kari listkov, premiesame.

Pridame nadrobno nakrajane paradajky, papriku, hrasok a podlejeme asi 100ml vody (alebo podla potreby). Zeleninu udusime do makka, asi 10 minut staci. Nakoniec osolime a premiesame.

Podavame s plackami Chapati

4 komentáre:

  1. Krásné barvy a určitě i vůně zeleniny a koření, ta pánev je úžasná...:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem :) Servirovaci maly kadhai a haandi som si teraz kupila pri vylete do Mumbai, tak sa z nich tesim :)

      Odstrániť
    2. skvělé stránky. některé suroviny v Brně nedostupné, ale improvizuji jak se dá. děkuji

      Odstrániť