sobota 10. novembra 2012

Vlockove Dosa

Vlockove dosa



CO POTREBUJETE (na 7ks):

200ml (1 hrncek) ovsenych vlociek
50ml (1/4 hrnceka) Urad dal
1/2 lyzicky soli
stipka prasku do peciva
voda podla potreby


Vlockove dosa



AKO POSTUPOVAT:

Ovsene vlocky pomelieme na "muku". Urad dal preplachneme a namocime na pol hodiny vo vode.

Vlockove dosa


Potom ho rozmixujeme s troskou vody a pridame k rozmixovanym vlockam. Pridame sol a troska vody a rozmiesame cesto.

Vlockove dosa


Pridame stipku prasku do peciva a zamiesame. Postupne pridavame po troskach vodu a miesame. Vymiesame cesto, ktore ma hustotu asi ako na palacinky. Misku s cestom zakryjeme a nechame odpocivat (fermentovat) cez noc (nie v chladnicke).

Vlockove dosa


Rano bude cesto trocha zhustnute (pozri obrazok nizsie), preto ho treba rozriedit troskou vody znova na hustotu palacinkoveho cesta. Ak bude cesto prilis huste, bude vas neposluchat a "huzvat" sa vam na panvici. 


Dame poriadne zohriat panvicu. Placky opekame na silnom ohni, bez oleja. Do stredu vylejeme naberacku cesta...

Vlockove dosa


... a kruzivym pohybom od stredu smerom ku kraju rozotrieme placku (ako pri Dosa). Placku opekame, kym nezhnedne.

Vlockove dosa


Potom ju obratime a len chvilocku opecieme aj z druhej strany. Znova obratime, znova len chvilocku nechame opekat a odlozime na tanier.

Vlockove dosa


Rovnako pokracujeme so zbytkom cesta.



Tieto dosa mozeme podavat s chutney alebo roznou dusenou zeleninou ako napriklad Aloo Matar.



Vlockove dosa

7 komentárov:

  1. Podobajú sa našim palacinkám :-) krásne nafotené už len zahryznúť ....apropó čo je to urad dal? dá sa to niečím nahradiť vyskúšala by som .

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Urad dal je druh mungo fazuliek. Kluden ho skus nahradit mungo fazulkami zelenymi, co su dostat na Slovensku.

      Odstrániť
  2. Zajímavý recept a určitě velmi chutné s dušenou zeleninou,ráda vyzkouším jdu se poohlédnou po fazolkách...:))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Paci sa mi tento recept, rada vyskusam. Len rozmyslam nad tymi mungo fazulkami. Ja som ich zatial vzdy len klicila a kym nezacnu klicit, tak su poriadne tvrde, neviem si predstavit, ze by sa dali po polhodine namacania rozmixovat. Urad dal je tiez taky?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano, aj urad dal je tvrdy. Ale kludne si mungo namoc na celu noc a rano rozmixuj.

      Odstrániť