nedeľa, 16. decembra 2012

Rožky

Rozky



ČO POTREBUJETE (na 8ks):

500g múky
150ml vlažného mlieka
150ml vlažnej vody
50ml oleja
1 plocha lyžica sušeného droždia
2 lyžice sušeného mlieka
1/2 lyžice soli
1/2 lyžičky kryštálového cukru


Rozky



AKO POSTUPOVAŤ:

Zo surovín spracujeme elastické cesto a necháme ho asi hodinu nakysnúť.

Potom cesto rozdelíme na rovnako veľké kusy. Urobíme z nich guľky, ktoré necháme 15 minút kysnúť. Potom každú guľku rozvaľkáme na dĺžku a zrolujeme do tvaru rožka.

Rozky


Rúru si vyhrejeme na 220st.

Rožky uložíme na múkou poprášený plech, potrieme ich vajíčkom rozšľahaným s troškou vody a pečieme ich 12-15 minút, dohneda.

Rozky



Rozky


Inšpirácia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára