pondelok, 28. januára 2013

Rajma Masala (by Sanjay Thumma)

Rajma Masala (by Sanjay Thumma)



ČO POTREBUJETE:

600ml uvarenej fazule Rajma
voda, v ktorej sa rajma varila

olej
1/2 lyžičky rímskej rasce
1 veľká červená cibuľa; rozmixovaná na pyré alebo nasekaná úplne nadrobnučko
1 lyžička Garam masala
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
1 lyžička mletého koriandru
3-4 stredné veľké paradajky
1 zelená čili paprička
soľ
1/2 lyžičky kašmírskeho čili korenia
plátok masla



Rajma Masala (by Sanjay Thumma)



AKO POSTUPOVAŤ:

Fazuľu rajma si na noc namočíme vo vode. Ráno ju prepláchneme a uvaríme do mäkka. Scedíme a odložíme bokom do ďalšieho použitia. Odložíme aj scedenú vodu.

Rajma Masala (by Sanjay Thumma)


V hlbšom hrnci zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu a necháme rozvoňať.

Rajma Masala (by Sanjay Thumma)


Ďalej pridáme rozmixovanú cibuľu a na silnom ohni restujeme asi 3-5 minút. Občas premiešame. Pridáme garam masala a cesnakovo-zázvorovú pastu a restujeme ďalšie 2 minúty. Premiešavame.

Rajma Masala (by Sanjay Thumma)


Potom zalejeme vývarom z fazule, pridáme koriander...

Rajma Masala (by Sanjay Thumma)


.... nadrobno nakrájané paradajky a nadrobno nakrájanú čili papričku (ja som ju vynechala). Všetko dobre premiešame, hrniec zakryjeme na miernom ohni varíme, kým sa paradajky nerozpadnú. Môže to trvať aj 20 minút.

Rajma Masala (by Sanjay Thumma)


Potom pridáme uvarenú fazuľu, soľ...

Rajma Masala (by Sanjay Thumma)


... čili korenie a senovku grécku. Dobre premiešame.

Rajma Masala (by Sanjay Thumma)


Pridáme plátok masla, hrniec zakryjeme a na miernom ohni povaríme ešte 15 minút.

Rajma Masala (by Sanjay Thumma)


Nakoniec do hotového jedla zamiešame nadrobno nakrájanú koriandrovú vňať a môžeme podávať s plackami alebo dusenou ryžou.



Varila som podľa receptu z youtube.

4 komentáre: