pondelok 25. februára 2013

Cícerovy šalát / Chickpea salad


Cicerovy salat



ČO POTREBUJETE:

suchý cícer + voda na jeho uvarenie / dry chickpeas + water to cook them
cherry paradajky / cherry tomatoes
soľ / salt
mleté čierne korenie / ground black pepper
olivový olej / olive oil
šťava z citróna / lemon juice
(zelená časť jarných cibuliek / green part of spring onions)


Cicerovy salat



AKO POSTUPOVAŤ:

Cícer na noc namočíme vo vode. Ráno ho uvaríme v tlakovom hrnci do mäkka. Uvarený cícer scedíme a dáme do misky. Pridáme nakrájané paradajky, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, šťavu z citróna a nasekanú čerstvú koriandrovú vňať (môžete pridať aj zelenú časť jarných cibuliek). Všetky suroviny použite podľa svojej chute, nie je na tomto šaláte čo pokaziť. Príprava je jednoduchá a chutí výborne aj samotný.

Soak the chickpeas in water overnight. In the morning cook it in a pressure cooker until tender. Drain cooked chickpeas and place in a bowl. Add the chopped tomatoes, salt, ground black pepper, olive oil, lemon juice and chopped fresh coriander leaves (you can also add the green part of spring onions). Use amount of everything according to your desire, nothing can go wrong with this salad. Preparation is simple and salad tastes perfect.



Cicerovy salat

1 komentár: